Poliisi varoittaa uudesta huijauksesta: ”Oli anastettu ja varastoitu…”

Nyt kannattaa olla varovainen varsinkin maatalouskoneiden ja -laitteiden ostamisessa.

Jos olet ostamassa käytettyä maatalouskonetta, olethan varovainen. Näin varoittelee poliisi. Liikkeellä on huijareita.

Poliisilla on ollut viimeisen vuoden aikana tutkinnassa useita tapauksia, joissa on myyty varastettuja traktoreita, klapikoneita, perävaunuja ja muita työkoneita. Laitteet on myyty edelleen huomattavan edulliseen hintaan.

Poliisi toteaa, että parista tunnusmerkistä pitäisi kellojen soida. Jos laite on huomattavan edullinen ja maksun saamisella on kiire.

Varastetun tavaran ostaja on lirissä. Rikoksen selvitessä laite palautuu oikealle omistajalleen ja ostaja menettää tuotteen lisäksi usein rahansa. Tämän lisäksi ostaja voi syyllistyä myös kätkemisrikokseen.

Ostoaikeissa olevan kannattaa siis tarkistaa, että laitetta myy sen oikea omistaja. Miten?

Pyydä laitteesta lisätietoja, teknisiä tarkennuksia ja kuvia tietystä yksityiskohdasta. Tarjoudu vähintään katsomaan laitetta paikan päälle, äläkä missään tapauksessa maksa tuntemattomalle kauppasummaa näkemättä ensin kaupan kohdetta. Ei edes käsirahaa, poliisi täsmentää.

Kannattaa myös yrittää selvittää myyjän tietoja nimen ja puhelinnumeron kautta. Jos laitteessa on tunnusnumeroita, esimerkiksi rekisteri-, sarja- tai runkonumero, kannattaa niiden kautta pyrkiä selvittämään omistajuutta.

Poliisi kertoi, että erään yrityksen pihalta löytyi vastikään klapikone, joka on ilmeisesti anastettu ja varastoitu kyseiseen paikkaan, josta käsin se voitaisiin sitten feikaten myydä ostajalle.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut