Poliisilta varoitus ensi viikolla: ”On tärkeää, että…”

Hyvä muistaa.

Poliisi varoittaa perinteisistä jouluruuhkista.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-sivuilla kerrotaa seuraavaa:

”Joulun menoliikenne jakautuu tänä jouluna erityisesti ensi viikon maanantain ja keskiviikon välille. Paluuliikenne vilkastuu erityisesti joulun pyhien jälkeen ja viikon 53 alussa.

Joulunajan loma- ja ostosliikenne kasvattavat liikennemääriä pääteillä ja taajamissa. Joulun luonteen vuoksi liikenteessä tulee olemaan paljon autoilijoita, jotka eivät yleensä aja paljon talviolosuhteissa. Poliisi muistuttaa, että autoilijoiden on hyvä joululiikenteessäkin varata riittävästi aikaa ostosmatkoille ja pitemmille ajomatkoille maanteillä. On tärkeää myös huomioida muut tielläliikkujat ja noudattaa liikennesääntöjä.

Pahoja ruuhkia pääteille ei odoteta, mutta mahdollinen peräänajo tai muu onnettomuus voi muuttaa tilanteen pysähteleviksi ja seisoviksi jonoiksi. Kun matkantekoon on varattu riittävästi aikaa, ajonopeudet ovat nopeusrajoitusten ja olosuhteiden mukaiset ja muistetaan pitää riittävä etäisyys edellä ajavaan, voidaan monilta vaaratilanteilta välttyä. Suositeltavaa on ajaa liikennevirran mukana ja välttää tarpeettomia ohituksia.”

Katso koko kirjoitus alta.