Puhelinmyyjä avautuu – tämä kannattaa lukea!

Ole ihminen puhelinmyyjälle(kin).

01.02.2020

Nuori suomalainen puhelinmyyjä on kertonut elämästään tilityksessään, jonka hän julkaisi someryhmässä.

Puhelinmyyjän ammatti ei ole paitsi aliarvostettu, se on myös vihattu. Ihmiset kohtelevat heitä kuin saastaa – ainakin jotkut ihmiset.

Lue tämä ja opettele sinäkin käyttäytymään. Joohan.

”Tuli tuossa mieleen töissä, että työtä minäkin teen ja maksan verot, että vähä vois kunnioitusta olla, vaikka tuntuu siltä, että häiritsen. Tarjoan siis puhelimen kautta halvempaa sähköö. Joskus on tosi äkäsiä ihmisiä, että ihan kirosanojaki tullu. En mä ilkeilyn takia soittele. Siitä huolimatta jaksan olla positiivinen ja toivotan hyvät päivän jatkot, vaikka välillä kuormittaa nämä ikävät tapaukset. Se voi suututtaa jos telemarkkinointikielto ei toimi ja soitetaan pahaan aikaan tai ei muuten haluta mitään tarjouksia puhelimen välityksellä, mutta tosiaan työtä mekin tehdään. Samalla tavalla ne kauppiaat lähestyy ulkomaillaki ja täälläkin joissaki kaupoissa, sekä torilla kasvotusten. Ette te varmaan sielläkään mene sanomaan, että mee vittu kunnon töihin ja jätä mut rauhaan.”

”Jotkut on myös kerenny pilata meidän maineen, ku ne tyrkyttämällä tyrkyttää, niin sit voi helposti luulla, että taas yks tyrkyttäjä, mistä ei pääse eroon. Myyjiä, ku on joka lähtöön. Meille ohjeistetaan, että pari kertaa pitää kiertää ei-sana tai tulee esimieheltä sanomista. Isi sanoja pitää välttää, koska asiakkaan kanssa ei neuvotella jne. Mielellään oltais kyllä kohteliaampia mekin, mutta näin se vaan on toimittava. Ei sentään haistatella tai rähjätä ihmisille puhelimessa. Tosiaan kivempi ois vaikka semmonen, että kiitos ei, hyvää päivänjatkoa ja painaa luuria, eikä silleen, että rähjätään ja haukutaan myyjä, sekä firma.”

Lisää luettavaa