Rikosilmiö nosti päätään Kaakkois-Suomessakin: ”On porattu ja on imetty”

Poliisi kertoo, että polttoainevarkaudet ovat lisääntyneet hintojen nousun vuoksi.

17.05.2022

Korkeat polttoaineen hinnat ovat lisänneet polttoaineisiin kohdistuvia varkauksia. Ilmiö on valtakunnallinen ja koskettaa myös Kaakkois-Suomea. Poliisi pyytää katsomaan, että omaisuus on tarkemmin suojattu.

Kaakkois-Suomen poiisi kertoo, että tyypillisessä tapauksessa teko kohdistuu syrjäisillä rakennustyömailla ja maa- tai metsätalouskäytössä oleviin isoihin työkoneisiin tai polttoainesäiliöihin, mutta polttoainetta on varastettu myös kuorma-autoista. Muualla Suomessa on ollut tapauksia, joissa polttoainetta on varastettu myös kylmäasemien polttoainesäiliöistä.

Varastetut polttoainemäärät ovat vaihdelleet useista kymmenistä litroista aina tuhansiin litroihin. Varastetun polttoaineineen epäillään päätyvän uudelleen myyntiin.

Kaakkois-Suomen tapauksissa tekijät ovat rikkoneet polttoainesäiliöiden lukot tai poranneet säiliöihin reikiä, ja sitten imeneet tai valuttaneet polttoainetta omiin säiliöihinsä. Suurien polttoainemäärien pois kuljettaminen vaatii poikkeuksetta vähintään pakettiauton tai perävaunun.

Tekojen estämisessä ja selvittämisessä keskeistä on rakenteelliset suojaukset kuten puomitukset ja aidat, joilla estetään säiliöiden ja työkoneiden lähelle pääseminen, kunnolliset lukitukset ja kameravalvonta, poliisi tähdentää.

-Toivomme matalalla kynnyksellä tietoja ja ilmoituksia polttoainevarkauksiin liittyvistä havainnoista, tiedottaa poliisi. Havaintoja voi ilmoittaa vihjenumeroon p. 050 447 9574 tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Mikäli näkee epäillyn varkauden tekohetkellä, pitää heti soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Lisää luettavaa