Rivitaloasujan outo avautuminen: ”Naapuri kutsui 120 henkeä ja pyysi avaamaan portit…”

Naapuruus on taruakin ihmeellisempää.

15.12.2017

Vauvakeskusteluissa on meneillään erikoinen ketju, jossa on jo sadoittain tykkäyksiä ja toista sataa kommenttia. Aloittajan mukaan tilanne on outo.

-Asumme rivitalossa. Kaikilla osakkailla on takapihat, joiden väleissä on aidat. Ne ovat turvallisuussyistä avattavat (jos jostain syystä pitää päästä vaikka sammuttamaan tulipaloa tai ambulanssi ei pääse ajamaan etuovelle tms.). Niitä ei ole ikinä avattu, ollaan asuttu tässä jo 12 vuotta. Naapuri tuli eilen illalla ovelle kysymään, josko voitaisiin avata piha, koska hän on kutsunut 120 henkeä glögille, alustaja selvittää.

Perheen ikkunat ovat suoraan pihalle, joten alustaja oli kieltäytynyt näyteikkunassa elämisestä. Naapuri taas oli mennyt tästä myrtsiksi.

-Minkähänlainen joululaulanta täällä onkaan huomenna, topicin luoja kyselee.

Keskustelusta on tyypilliseen tapaan paisunut melkoinen puolesta ja vastaan -argumentaatiosota.

-Vain Suomessa tästäkin asiasta saadaan tehtyä ongelma, kun ihmiset on niin sulkeutuneita mörököllejä. Itse olisin ainakin heti suostunut jo ihan yhteisöllisyyden nimissä. Ikävä naapuri taidat olla, paukuttaa heti joku haukkua aluksi.

-En ymmärrä miksi ei olisi voinut suostua. Kyse oli vain yhdestä illasta. Mitä haittaa tuosta nyt on? Kylläpä ihmiset on suvaitsemattomia, jatkoi myös seuraava.

Homman tässä vaiheessa kysellään, että onko seinänaapurit itsekin kutsuttu. Eipä tietenkään. Tässä vaiheessa röyhkeyttä jo paheksutaan.

-Hauska. Me tultiin kesällä mökiltä niin naapurit kantoi meidän puutarhakalusteita pihaansa. Heidän juhlista oli loppunut tuolit kesken, kertoo muuan.

-Onko naapurisi mt-ongelmat ilmenneet millään muulla tavalla? kompataan lisää.

Seuraavaan viestiin voidaan sitten kulminoida jo tämänkin jutun loppu, mutta keskustelu jatkuu:

-Tosi surullista sinänsä, jollain on 120 ihmisen verkosto eikä lähin naapuri kuulu siihen. Onko ihme että kansa on masentunutta?

Lisää luettavaa