Rocklehti Rumba: suomalaismuusikko yhdistetty rikollisjengiin liittyvään rikosvyyhtiin

Hieno haastattelu tämä.

Rocklehti Rumba on haastatellut verkkosivuillaan lahtelaisräppäri E.N.R.P.:tä, joka on oikealta nimeltään Roope Halinen.

Avoimessa haastattelussa Halinen kertoo musiikin tekemisestä ja rankasta elämästään.

”Murhasta syytetyt kuuntelivat tekonsa jälkeen puukottamisesta kertovaa kappaletta, otsikoi Kouvolan Sanomat uutisensa Iitissä tapahtuneesta henkirikoksesta keväällä 2016. Jutussa kerrotaan murhan motiiviksi huumevelka ja vasikoinnin kostaminen, mutta näkökulmaksi on valittu musiikkiteos, joka myös nimetään uutisessa: E.N.R.P:n kappale Murha”, Rumban jutussa kerrotaan ja jatketaan:

”Lahtelaisräppäri sanoo ihmetelleensä uutista. Näkökulma kuulostaa hieman tarkoitushakuiselta demonisoinnilta ja sensaatiouutisoinnilta. Kohdekin oli helppo: E.N.R.P. istui suorittamassa omaa tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta.

”Kyllä se hämmästytti. Jos he olisivat sanoneet kuunnelleensa Kari Tapiota, niin sinäkin tiedät, ettei sitä olisi uutisoitu”, E.N.R.P., oikealta nimeltään Roope Halinen sanoo.”

Rankasta elämäntyylistä huolimatta haastattelu keskittyy enemmän E.N.R.P.:n musiikkiin kuin musiikin ulkopuolisiin asioihin. Näitäkin toki haastattelussa sivutaan, sillä musiikki ja elämäntyyli kulkevan E.N.R.P.:n  tapauksessa käsi kädessä. Esimerkiksi tällä hetkellä käsittelyssä on useita törkeitä rikosepäilyjä, jotka liittyvät maaliskuussa uutisoituun United Brotherhood -rikosvyyhtiin. Niitä E.N.R.P. ei kuitenkaan  lähde kommentoimaan ennen oikeudenkäyntejä.

Koko syvähaastattelun löydät täältä.

Aiheet: