Saara Aalto avautui intiimiasioistaan: ”Tarjolla sähköshokkeja alapäähän!”

Hän toivoo että lääkärit puhuisivat enemmän ruokavaliosta.

ITV

Nyt meni hermot, aloittaa Saara Aalto luettuaan Hesarin jutun.

-Hesarissa (on) iso juttu vulvodyniasta/vestibuliitista, kerrotaan miten yli 10% nuorista naisista kärsii näistä oireista, sekä heillä on lisäksi myös paljon hiiva- ja bakteeritulehduksia. Lääketiede ei tiedä syytä. Hoitokeinona ”älä käytä saippuaa”, ”sähköhoitoja” tai esim. ”leikkaus, jossa kipua tunteva alapään limakalvo korvataan terveellä limakalvolla”. Ei yhtäkään sanaa ruokavaliosta, nainen pähkäilee.

Hän sanoo kokemuksesta tietävänsä että vulvodyniassa kroppa on tulehtunut ja siksi suuremmalla osasta naisista on hiivatulehduksia.

Hän kertoo kärsineensä ongelmista kahdeksan vuotta.

-Kun gynegologi tarjoaa sähköshokkihoitoa alapäähän, mä onneksi päätin kokeilla terveellistä ruokavaliota. Kaksi viikkoa ja oireet hävisivät täysin. Ei enää antibiootteja, masennuslääkkeitä, hiivakuureja.

Sokeria pitää välttää ja vehnää. Saara kertoo testanneensa: jos hän juo lasin limsaa tai sipaisee karkkipussin, oireet tulevat takaisin.

Hän toivoo että lääkärit alkaisivat puhua ruokavalion puolesta.

-Mun nopea parantuminen tuntui ihmeeltä, mutta tosi pian sen jälkeen kaikki palaset loksahti paikoilleen. Ei se ollut ihme; se oli täysin luonnollista, että kroppa korjas itsensä ja tulehdus hävisi, kun en antanut kropalle mitään, mistä se ois sitä tulehdusta saanut revittyä.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut