Salkkarit-tähden vaikea masennus: ”Kysykää kaverilta mitä sille kuuluu”

Rohkea avautuminen.

17.03.2023

Salatuista elämistä tuttu Jasmin Voutilainen on aiemminkin kertonut mielen ongelmistaan.

Hän on ollut useita kertoja sairauslomalla kuvaustöistään. Nyt hän on kertonut seuraajilleen Instagramin tarinaosuudessa tarkentavasti mistä on kyse hänen kohdallaan. Fanit ovat ehtineet olla varsin huolissaan Jasminin terveydestä.

– Lyhyesti kerrottuna: mulla on ollut posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriö, keskivaikea tai vaikea masennus. Näiden kanssa pitäisi pärjätä. Varmasti on kohtalotovereita siellä, Jasmin Voutilainen avautuu.

Seuraajat ovat tukeneet lukuisin tsemppiviestein avoimesti puhuvaa näyttelijää.

– Tavallaan oon iloinen, että sain niin paljon tsemppiviestejä, jotka lämmittää mieltä. Ja vertaistukea, mutta samalla oon helvetin surullinen siitä, missä jamassa Suomen mielenterveyshuolto on. Ihmiset voi selvästi pahemmin kuin aikoihin, eikä resurssit riitä hoitamaan kaikkia, Jasmin vastaa julkisuudessa.

– Pitäkää siis huolta toisistanne. Jos oot pitkään miettinyt, että pitäisi kysyä kaverilta, mitä sille kuuluu, niin tee nyt heti.

Jasmin toteaa, että ammattiavun hakeminen ja saaminen on ollut vaikeaa.

– Mielenterveyspalvelut ovat todella ruuhkautuneet, mutta sinne päästyä musta on pidetty tosi hyvää huolta. Päivä kerrallaan. Tänä vuonna keskityn vaan paranemiseen tästä kaikesta. Baby steps ja silleen, Jasmin kertoi Instagramissa.

Harmaata mössöä

Tammikuussa Voutilainen kertoi kuinka hänen koko elämänsä on tuntunut viime aikoina pelkältä harmaalta mössöltä, eikä oikein mistään ole saanut tartuttua kiinni.

-Oon pelännyt kuolemaa, vaikka toisaalta oon pelännyt sitäkin enemmän herätä uuteen päivään. Elämä on kaatanut mulle täyslaidallisen paskaa. Näistä syistä oon katsonut parhaaksi olla hetken pois täältä somen ihmeellisestä ja osin raadollisestakin maailmasta, nyt kun ite yrittää vaan selviytyä tunti kerrallaan ja pysyä jotenkin elämän kyljessä kiinni.

– Mieli on ihmeellinen juttu, ja masennus on ihan oikea sairaus. Sitä ei pidä koskaan vähätellä! Tsemppiä kaikille ketkä käy samaa läpi. Ei se helpota vielä tänään, tuskin huomennakaan, mut lupaan sulle ja itelleni, et jonain päivänä helpottaa, kunhan vaan jaksaa taistella ja yrittää pitää kiinni edes joistain pienistä asioista, joista saa iloa. Ja paranemista kohti mennään, periks ei anneta.

Kaiken lisäksi Voutilainen on sairastunut nyt myös fyysisesti.

– Oon oikeesti ihan poikki! Jos mielenterveysongelmat hellittää hetkeksi, niin eiköhän ole virusperäinen angiina vuorossa. Voi himpskatti mä sanon.

Lisää luettavaa