Samuli Edelmannin koti veroparatiisissa Maltalla – näin käy Mission Impossible -palkkion siellä!

27.01.2012

Samuli Edelmann on tähdittänyt Mission Impossible 4 -leffaa, joka tuli ensi-iltaan maailmalla jo joulukuussa. Suomessa on sittemmin mielenkiinnolla arvailtu Samulin kansainvälisestä roolityöstä saamaa korvausta. Arviot ovat liikkuneet muutamassa kymmenessä tuhannessa dollarissa, joskin Samulin agentti Laura Munsterhjelm tähdensi hiljattain Comolle, ettei suuriin tuotantoihin pääseminen automaattisesti tarkoita suurta palkkiota.

Niin tai näin, Samuli on vuodesta 2006 saakka asunut Maltalla, joka rankkeerataan keskiluokan veroparatiisiksi maailmalla. Saako Samuli siis palkkionsa puhtaana käteen?

No, ei nyt ihan. Vaikka korkojen ja osinkojen verotus onkin saarivaltiossa olematonta, taviksia rokotetaan tuloista 15-35 prosentin progressiolla. Se on kuitenkin mukiinmenevästi, jos ajatellaan, että Suomessa karhu voi kouraista puoletkin. Yritysverokanta Maltalla sen sijaan on korkeampi kuin Suomessa, 35 prosenttia.

Vuoden 2009 verotuksessa Samuli tienasi Suomessa vielä 51 828 euroa, mutta sen uudempia tietoja ei löydykään. Ulkomailla asuva Suomen kansalainen nimittäin on Suomessa yleisesti verovelvollinen vielä muuttovuoden ja kolme seuraavaa vuotta.

Lisää luettavaa