Sanna teki hyvän huomion Dannyn ja Helmin ystävyydestä: ”Voisivat hävetä…”

Suomalaiset voisivat hävetä tuomitessaan kahden aikuisen ihmisen yhteisen ajanvieton, kirjoittaa Sanna Mutsit vs. Faijat -ryhmässä Facebookissa.

27.06.2021

Danny, 78, ja Helmi Loukasmäki, 20, kertovat ystävyydestään Dannyn merihenkisellä kesänviettopaikalla Raumalla.

Juttu on julkaistu Seiskassa.

Liekö kesä-Suomessa liian vähän keskusteltavaa vai onko Danny sitten eräänlainen ”Ruokolahden leijona” eli kesäjuttujen kesäjuttu, mutta ihmiset ovat heränneet keskustelupalstoilla ja Facebookissa.

Yleisilme keskustelussa on tuomitseva. Dannya pidetään elostelijana ja Helmiä tietämättömänä tyttöraasuna. Puhutaan hyväksikäytöstä ja vaikka mistä.

Danny ja Helmi kertovat ystävyydestään – ja ovat täysikäisiä. Mitä se on keneltäkään pois? Tätä mieltä on puolestaan Sanna-niminen netinkäyttäjä, joka on avautunut Mutsit vs. Faijat -ryhmässä Facebookissa. Hän toruu suomalaisia suorin sanakääntein:

-Kahden aikuisen ihmisen ystävyys, oli se sitten mitä tahansa, ei ole keneltäkään pois. Ei siinäkään tapauksessa että he kertovat siitä julkisesti. Jos jonkun mielestä se ei ole sopivaa, voi jättää sen sanomatta, koska mitään oikeasti väärää siinä ei ole.

Sanna ottaa suvaitsevaisuuskeskustelussa ihan uudet aseet käyttöön. Näin hän lopettaa:

-On jännää, että Suomessa vaaditaan vuonna 2021 suvaitsevaisuutta kaikkia vähemmistöjä kohtaan, mikä onkin oikein. Mutta kahden aikuisen ihmisen ikäeroa me emme hyväksy, ja haukumme sen alimpaan helvettiin.

 

Lisää luettavaa