Shokkiyllätys! Suomalaissuosikin 40 vuotta sitten kadonnut studionauha löytyi – levy ulos!

Tämä on eeppistä!

01.07.2023

Liki 40 vuotta sitten kadonnut Kai Kivi ja Eksyneet Äänet -yhtyeen studionauha on löytynyt. Stupido Records julkaisee syksyllä materiaalista levyn. Nauha julkaistaan vinyylinä, lp-levynä ja cd:nä.

Kaunis Tulevaisuus -albumin ensimmäinen single ”Lasinen kaupunki” on nyt kuultavissa muun muassa Youtubessa (tämän jutun alla).

Kai Kivi kuoli vuonna 2007. Myös yhtyeen kitaristi Matti Hanski menehtyi 2000-luvun alkupuolella. Kivi muistetaan esimerkiksi Kollaa kestää -projektista. Tunnetuin Kiven säveltämä hitti oli Jäähyväiset aseille. Kappaleesta tuli supermenestys Liisa Tavin levytettyä laulun vuonna 1981.

1980-luvun puolivälissä punkista ja uudesta aallosta nousseilla soittajilla oli kertynyt varastoon omia kappaleita, joten ryhmä päätti lyöttäytyä yhteen. Nyt ensi kertaa levyllä kuultavat viisi kappaletta tallennettiin omakotitalon uima-altaaseen viritetyssä studiossa.

Levyllä kuultava kokonaisuus ei kuitenkaan kiinnostanut vuonna 1985 levy-yhtiöitä. Vaikka nauhaa kiikutettiin kaikkiin suurempiin levy-yhtiöihin sekä myös pienemmille toimijoille ei vastakaikua löytynyt.

Suomalaisen alternative-musiikin arkistoista on löytynyt helmi, joka jäi julkaisematta. Nyt se on pelastettu ja saatetaan elävien kirjoihin. Eksyneet Äänet -bändin musiikki kuulostaa tänä päivänä trendikkäältä ja koskettavan ajattomalta, eikö?

Kai Kivi ja Eksyneet Äänet -bändissä soittivat:

Kai Kivi, laulu ja kitara
Matti Hanski, kitara ja taustalaulu
Jari Kupiainen, basso ja taustalaulu
Tapio Leppänen, rummut
Mikko Griinari, vetopasuuna

Lisää luettavaa