Sosiaalinen koe Suomesta: Pedofiili iskee minuutissa – miksi poliisi ei tee mitään?

Jos poliisilla olisi resursseja, se saisi pedofiileja kiinni oikealta ja vasemmalta. Poliisi ei kuitenkaan tee mitään.

07.02.2018

Pedofiilit saalistavat internetissä. Sen me kaikki tiedämme.

Mutta kuinka yleistä tämä on myös Suomessa, sitä emme tienneet, ennen kuin sosiaalinen kokeemme sen osoitti. Kirjauduimme tänä iltana yhdeksän jälkeen suosittuun suomalaiseen seksiviritteiseen chat-ryhmään. Kirjauduimme nimimerkillä, josta sai heti selvyyden siitä, että kyse on alaikäisestä henkilöstä. Olimme Sofia15v.

Chatin sääntöjen mukaan alaikäiset eivät saa osallistua keskusteluun. Vaikka he osallistuisivatkin, aikuinen ja vastuunsa tunteva henkilö ei keskustele heidän kanssaan. Eikö niin?

Mitä tapahtui, kun Sofia15v laittoi chatiin sanan ”moi” ja painoi enteriä?

Kului 20 sekuntia, kun hänelle oli lähettänyt yksityisviestin neljä miestä. Noin kolme minuuttia myöhemmin hänen kanssaan halusi keskustella jo yli kymmenen miestä.

Hämmentävää! 15-vuotiaan tytön kanssa! Olkoonkin, että joku voisi tietää että kyseessä on ”feikki-Sofia”, kertoo se silti hänen aikeistaan enemmän kuin selvästi.

Vain pari minuuttia ja muutama vaihdettu viesti, kun esimerkiksi yli viisikymppinen mies kysyy 15-vuotiaalta tytöltä, joko miehet kiinnostavat. 38-vuotias mies taas päättää kysyä parin viestin jälkeen, miltä Sofia oikein näyttää.

Onko tämä sinusta normaalia keskustelua 15-vuotiaan ja häntä kolme tai neljä kertaa vanhemman henkilön välillä?

Katkaisimme keskustelut tähän, sillä tarkoitus kävi selväksi hyvin pian.

Nyt jäämme vain hämmentyneenä kysymään, miksi poliisi ei tee mitään. Miksi näihin chatteihin ei nettipoliisin aikakautena isosti kampanjoiden soluttauduta, saada kiinni lapsia saalistavia ihmisiä suoraan teosta – houkuttelemisesta, ehdottelemisesta – ja kyseiset ihmiset vastuuseen teostaan. Ja mikä tärkeintä: rekisteröityä heidät.

Lisää luettavaa