Suomalainen missikaunotar joutuu Hämeenlinnan naisvankilaan? Tuomio liki kolme vuotta, mutta näin kauan hän tosiasiassa istuisi!

Miss Helsinki -kisaan osallistunut missikaunotar on tänään tuomittu Helsingin käräjäoikeuden kansliapäätöksellä.

25.06.2020

Honkajoelta, Satakunnasta kotoisin oleva Miss Helsinki – kisan finalisti on saanut 2 vuotta 8 kuukautta vankeutta.

Helsingin käräjäoikeus langetti tuomion tänään törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Tuomion mukaan missi riitautui Halloween-juhlien aikaan viime marraskuussa miesystävänsä kanssa puukottaen häntä selkään ja käteen. Tämä tapahtui miehen asunnolla. Aiemmin ravintolassa ja sen ulkopuolella missi oli myös lyönyt ja potkinut miesystäväänsä.

Oikeudessa esiintymisestä sai sen käsityksen, että missi ja häntä parikymmentä vuotta vanhempi toimitusjohtajamies ovat sopineet asian.

Varsinkin Uudellamaalla asuvat naisvangit suorittavat rangaistuksensa yleensä Hämeenlinnan naisvankilassa. Vankilamatematiikan mukaan missin 2 vuoden 8 kuukauden tuomio puolitetaan ensikertalaisuusalennuksen vuoksi 1 vuodeksi 4 kuukaudeksi. Valvottuun koevapauteen hänen on mahdollisuus päästä puoli vuotta ennen rangaistusajan päättymistä. Näin ollen ”kiven sisässä” vietetyksi ajaksi muodostuisi 2 vuoden ja 8 kuukauden tuomiosta vain 10 kuukauden pätkä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudelta. Missiä ei vangittu vielä, vaan hän voi odottaa mahdollista hovioikeuskäsittelyä vapaalla jalalla.

EDIT. 26.6.2020  Lisätty tieto lainvoimaisuudesta ja täsmennetty otsikkoa sekä vastaajan ja asianomaisen esiintymistä oikeudessa.

Lisää luettavaa