Suomalaisjulkkikset raivostuivat Päivi Räsäsen Pride-puheista: ”Eroa Päivi Räsänen”

Päivi Räsäsen Pride-lausunnot ovat suututtaneet. Eroakin vaaditaan.

10.09.2020

Seitsemännen kauden kansanedustaja Päivi Räsänen on suututtanut taiteilijoita Pride-vastaisilla lausunnoillaan. Kaikki lähti tästä twiitistä:

Päivi kirjoitti aiheesta laajemmin bloggauksessaan,  jossa hän kertoi, että Pridessa ihmisoikeuksia käytetään verhona, jonka takana ovat lakihankkeet sukupuolen moninaisuudesta, lasten transhoidoista sekä äitiyden ja isyyden korvaamisesta sukupuolineutraalilla vanhemmuudella. Sukupuolia ei ole Päivin mukaan monta, vaan kaksi. Pridejulistukset eivät muuta sitä biologista tosiasiaa, että vain mies ja nainen voivat yhdessä saada lapsia.

Tubettaja, laulaja Tuure Boelius on ottanut asiaan kantaa. Hän julkaisi itsestään ja Päivistä otetun yhteiskuvan takavuosilta ja kirjoittaa:

”Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin.

Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta?

Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin.

Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kirjoituksiasi.

Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki.

Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita!

Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi.”

Viihdyttäjä, koomikko, laulaja, tv-juontaja Cristal Snow on myös jyrähtänyt somessa.

Hän nimittää Päivi Räsäsen ulostuloa vihapuheeksi.

-Kannustan kaikkia mun seuraajia näin Priden keskellä uudelleen menemään Twitterin puolella ja twiittamaan tämän ja vaatimaan seurauksia häshtäg potkutpäiville. Erityisesti liittolaiset ja jotka omaavat medianäkyvyyttä. Tämä ei ole sananvapautta vaan vihapuhetta. Potkut päiville, hän kirjoittaa.

Monet julkut ottavat asiaan kantaa. Juontaja Alma Hätönen kommentoi: -Järkyttävää. Snown päivityksestä on tykännyt muiden muassa Petri Nygård. Erika Vikman taas kehottaa Päiviäkin tulemaan (kappaleensa mukaisesti) Syntisten pöytään, sillä siellä on mukavampaa.

 

Lisää luettavaa