Suomalaisyrittäjä sai Postilta laskun – keksi sen siliän tien tuottavan liikeidean, vai miten se menikään

Vantaalaisyrittäjä äimistyi Postin lähettämästä postilokeron vuokralaskusta.

-On se jännää tämä Suomen Postin toiminta. Minä säästän postinjakajan jalkoja eli vuokraan postilokeron, yrittäjä alustaa Comolle.

-Siinä samassa paikassa on kymmeniä ellei satoja lokeroita, niin helppoa on postinlajittelijan lajitella postit yhdessä paikkaa seisoen. Säästyy bensaa ja aikaa. Mutta tästä rankaistaan kovalla laskulla. Kun tilaan postini postilokeroon, se maksaa yritykselleni 240 euroa vuodessa. Minusta se on kyllä moisesta luukusta todella paljon, yrittäjä sättii.

Hän sanookin saaneensa makean liikeidean. Hän ei sitä ehdi ja voi toteuttaa, mutta antaa vinkin kaikille halukkaille:

-Vuokraa jostain päin pääkaupunkiseutua halpa tila. Viritä sinne vaikka 200 lokeroa. Sen jälkeen myy ne lokerot Postin kiusaksi 120 euroa vuosi. Tienaat 24 000 euroa vuodessa eli luot itsellesi työpaikan. Tietenkin sinun pitää joka päivä jakaa nuo postit.

Tässä vaiheessa yrittäjä havahtuu:

-Ei saatana, ihan paska ideahan tää on. Ensinnäkin jo tuon tilan vuokra on aika kova. Joka arkipäivä pitää lähteä postia jakamaan lokerikkoihin ja vielä siivota tilat. Avaimia katoaa, niitä täytyy päivistyspuhelimessa hoitaa. 200 lokeroa on kamalan paljon ja se vie tilaa. Se että saan lokerobisnekseni yrittäjien tietoisuuteen maksaa mainosrahaa…

Yrittäjä päätyy toteamukseen, että mikään ei ole ilmaista, ei tila, eikä työpanos. Niinpä hän onkin lopulta sitä mieltä, että 20 euroa kuussa postilokerosta ei ole lainkaan paljon.

Aiheet: