Suosikkilaulaja avoimena: ”Olen erilainen Miss Suomi – nussikaa mimmit niin paljon kuin haluatte!”

Oikea asenne!

24.04.2024

Soundi-musiikkilehden sivuilla oli haastattelu suositun punkbändi Huoran laulajasta Anni Lötjösestä. Lötjönen kertoo haastattelussa paljon siitä, millaista on olla nainen nykypäivän musiikkibisneksessä ja ylipäänsä yhteiskunnassa.

Lötjönen on monille nuorille ja miksei vanhemmillekin naisille esikuva. Haastattelussa hän kertoo muun muassa seuraavaa:

”Yksi mun lempipalautteista oli, kun joku äiti tuli kertomaan keikan jälkeen, että ihanaa kun sä olet olemassa, että hän voi näyttää teidän keikkapätkiä hänen tyttärelleen. Että tällaisiakin naisia voi olla. Tämmöinenkin nainen on tosi hieno. Niinpä! Se tuntui tosi hyvältä. Mä olen erilainen Miss Suomi.”

Lötjönen on myös sitä mieltä, että naiset voivat olla aivan samanlaisia kuin miehetkin. Yhtyeen nimi Huora on saanut monet vanhemmat miehet nikottelemaan.

”Ei nyt bändin kuuntelijoilta, mutta vaikka iäkkäämmiltä herrasmiehiltä tulee kommenttia, että hirveä nimi bändillä. Oottepa nimen keksinyt! Mutta kun sitä samaa äijää tulee vastaan joku naispuolinen henkilö, josta hän ei pidä tai joka jollain tavalla loukkaa häntä, niin korvien välissä sihisee sanat vitun huora. Se kelpaa silloin, kun hän käyttää sitä omaksi edukseen”, Lötjönnen kertoo ja jatkaa:

”Mäkin olen määritellyt sanoja uudestaan. Ämmät hei! -biisillä tarkoitan nimenomaan sitä, että nussikaa mimmit niin paljon kuin haluatte, se ei tee teistä millään lailla huonoja. Ei todellakaan tarvitse olla kunnon tyttö. Kun otan sanat itselleni ja käytän omilla arvoillani, olen ollut valmis ottamaan sen riskin, että se johtaa väärinkäsityksiin tai totaaliseen tyrmäykseen. Vaadin ihmisiä ajattelemaan enemmän.”

Koko haastattelun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa