Suositun keskustelupalstan aiheita käytiin läpi 10 vuoden takaa – järkyttävä muutos nykyiseen

Joku on tehnyt omaa tutkimustaan Suomen suosituimman keskustelufoorumin, Vauva.fi:n, keskusteluista – muutos on kuulemma huomattava viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Näin keskustelun avannut ”omatoimitutkija” kirjoittaa:

Oikeesti mitä ihmisille on tapahtunut? Kun katsoo v. 2006-2012 Vauva.fi -ketjuja ja vertaa nykyiseen! Pelkkiä asiallisia ketjuja ja kyseltiin asiallisia juttuja. Nykyään täällä on suurin osa häiriintyneiden pervojen ja pedareiden tekemiä fantasia-aloituksiaan tai juoppojen tai muuten sekaisin olevien hourailua. Vain pieni osa on oikeasti asiallisia aloituksia. Ai niin listasta unohtui vielä nuo provot!

Päivitys on saanut satamäärin tykkäyksiä. Monet komppaavat sitä täysin, kuten seuraava keskustelija:

-Laskin huvikseni alkaen uusimmista, montako avaamiseen kiinnostavaa ketjua on huonoja kohden: 5/100! Täysin sairaita on jotain 20%. Sääli ettei ole hyviä keskusteluryhmiä.

Joku on sitä mieltä, että sosiaalisen median käyttö tyhmistää ihmistä:

-Tämäkin on suoraa seurausta siitä. Voi kun saisi kaadettua tai edes tyhjennettyä koko internetin.

Eräällä on vahva näkemys sukupuolesta, joka tuhosi hyvät keskustelut:

-Miehet tuli tänne – tai ”miehet”, jotain jonnejahan ne on.

Kalevauva-bändi on tehnyt Vauvan keskusteluaiheista parodiabiisejä. Tämäkin on saattanut jonkun mukaan vetää palstalle pöllömpää sakkia sekoilemaan.

Joidenkin mielestä älytön moderointi ja sensuuri ovat tehneet palstasta kestämättömän. Herkkähipiäisyydestä on myös näyttöä. Vauvan moderoinnin erikoista linjaa arvosteltiin muutama kuukausi sitten rajusti. Myös Como otti parilla jutulla osaa ilmiöön – teimme myös muutaman testin, kaikki Vauvaa asiallisestikin kritisoivat viestit kuitenkin poistettiin välittömästi.

Yksi kritiikin kärki kohdistuu siihen, ettei nais-mies-vastakkainasettelu-keskustelua juurikaan tunnuta suvaitsevan, tai rankkoja mutta sinänsä aivan asiallisia mielipiteitä sen ympärillä. Esimerkiksi tästäkin ketjusta on poistettu seuraava kommentti:

”Niin. Tämä(kin) muutos yhteiskunnasta johtuu siitä, että nykyään suomalainen nainen ylenkatsoo suomalaista miestä. Tavallinen mies kelpaa vain perheen rahoittajaksi ja jos siihen ei kykene tai on jo tehtävänsä hoitanut niin ero vireille ja armotonta pilkkaa päälle. Kannattaa katsoa peiliin. P.S. On täällä muitakin miehiä kuin jonneja.”

Myös se, että Vauva on joutunut sulkemaan ”linjansa” yöksi kertonee yhteiskunnan, keskustelijoiden tai keskustelun tason muutoksesta – tai sitten moderoinnin tiukentumisesta.

Muuan tiivistää vielä äsken mainittuja seuraavaksi viestiksi:

”Monen tekijän summa:

– Toimittajien hinku lainailla palstalta juttuja lehtiin ym. mediaan houkutteli miehet ja ylilauta-jonnet palstalle

– Toistuvat uudistukset (jotka veivät palstaa poikkeuksetta aina huonompaan suuntaan) karkottivat alkuperäisiä kirjoittajia

– Typerä, ammattitaidoton ja omaa agendaansa ajava moderointi tuhosi loput

Tänne ei yksinkertaisesti ole enää mitään järkeä kirjoittaa mitään, eikä palstalla kirjoittele enää juurikaan muita kuin trolleja ja syrjäytyneitä nuoria miehiä. Nykyään ne harvat ketjut jotka eivät ole luokatonta sontaa poistetaan ilman minkäänlaista logiikkaa, samalla kun nuo loppumattomat mies-kärsii-sitä-ja-tätä-aloitukset täyttävät palstan. Ja illalla palsta suljetaan kokonaan vähän sen jälkeen, kun äidit ovat saaneet lapset nukkumaan ja kotihommat tehtyä! Tämä oli Suomen paras ja vilkkain keskustelupalsta, josta sai vastauksen aivan mihin tahansa. Uskomatonta, miten täydellisesti Sanoma tuhosi koko konseptin…”

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut