Taloustutkimus: Näin moni suomalainen harrastaisi nukkeseksiä – tämä ryhmä miehissä korostuu

Työttömät miehet. Miksi?

Taloustutkimus ja Huippukiva-brändi ovat tutkineet suomalaisten suhtautumista seksinukkeihin. Suomessa oli vielä joitakin aikoja sitten Helsingin Kannelmäessä sijaitseva nukketalo, mutta se jouduttiin sulkemaan.

Näin kyseltiin:

Oletko harrastanut tai haluaisitko harrastaa seksiä nuken kanssa?
Olen: 1 % (Miehet 1 %, naiset 0%)
En ole mutta haluaisin: 8 % (Miehet 14 %, naiset 2 %)
En ole enkä halua: 86 % (Miehet 77 %, naiset 94 %)
En osaa sanoa: 6 % (Miehet 8 %, naiset 4 %)

Tutkimuksessa selvisi, että nuken kanssa seksiä harrastaneet löytyvät lähinnä 25-49-vuotiaista. Tästä ikäryhmästä löytyvät myös ne, jotka haluaisivat sitä tehdä (12 %). Vanhempaa ikäryhmää, 65-79-vuotiaita, nuken kanssa peuhaaminen ei innosta juurikaan (2 %).

Erikoista on se, että työttömistä nukkeseksin pauloihin haluaisi peräti 19 prosenttia, kun taas johtavassa asemassa olevista neljä prosenttia. Homoja nuket kiinnostivat enemmän: kolme prosenttia on sekstaillut nuken kanssa. Heterojen osuus oli yksi prosentti.

Seksuaaliterapeutti Satu Söderstöm valottaa tutkimusta:

– Se että 86 prosenttia ei halua missään nimessä harrastaa nukkeseksiä, kertoo siitä, että ihmiset haluavat tänä päivänäkin edelleen kohtaamista ja aitoa ihmissuhdetta, fyysistä ja henkistä yhteyttä kahden ihmisen välillä.

Ammattistatus voi antaa valheellisen tutkimustuloksen, epäilee Söderstöm:

-Johtavassa asemassa olevat eivät selkeästi kehtaa tunnustaa seksinuken kiinnostavan heitä. He haluavat viestiä, että heillä on kyllä varaa oikeaan ihmiseen. Itse uskon, että niin työttömien kuin johtavassa asemassa olevien kiinnostus seksinukkeen on varmasti samanlaista ja samalla tasolla kuin heidän kiinnostuksensa muuhunkin seksiin, fetisseihin, bdsm:ään, seksivälineisiin, pornoon ja niin edelleen.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut