Taloustutkimus tutki sugardating-ilmiötä: Nyt puhuu sokerisetä-Seppo, 70v: ”Rahalla ostan jopa kondomin pois”

Taloustutkimus ja Huippukiva-brändi ovat tutkineet ilmiötä nimeltä sugardating eli sokerideittailu tuoreessa tutkimuksessaan.

Sugardating tarkoittaa sitä, että vanhempi (usein mies) maksaa nuoremmalle (usein naiselle) tämän kuluja, ostelee vaatteita, sponsoroi menoja – ja saa vastapalvelukseksi mitä nyt sitten saakin. Sanotaanko vaikka hellyyttä.

Tätä mieltä suomalaiset olivat sugardatingistä Taloustutkimuksen ja Huippukivan mukaan:

Maksaja on hyväksikäyttäjä: 33 % (Miehet 28 %, naiset 37 %)
Järjestely hyödyttää tasaveroisesti kumpaankin osapuolta: 44 % (Miehet 47 %, naiset 42 %)
Maksun saaja on hyväksikäyttäjä: 7 % (Miehet 8 %, naiset 6 %)
En osaa sanoa: 16 %

Iällä oli suhtautumiseen merkitystä. Maksajaa piti hyväksikäyttäjänä 18-24-vuotiaissa vain 10 %, kun vastaava luku 65-79-vuotiaissa oli 55 %.

Kyselyyn otti osaa tuhat vastaajaa.

Osana tutkimusaineistoa on kerrottu 70-vuotiaan Sepon tarina. Hän on niin kutsuttu sokerisetä. Näin kymmenen vuotta sokerijuttuja avioliittonsa jälkeen harrastanut Seppo kertoo. Hän ei aio enää hankkia perinteistä suhdetta.

-Tämä järjestely sopii minulle, koska rahalla saan viereeni kauniita ja seksikkäitä tyttöjä, jotka ovat hyvällä tuulella koko ajan. Esimerkiksi matkoilla kaverit ja muut turistit ovat minulle selvästi kateellisia, kun vanhempana miehenä liikun parikymppisen seksipommin kanssa. Siinä niillä riittää vaimojensa kanssa ihmettelemistä ja supisemista, mies naurahtaa.

Hän kertoo, että yhteen Dubain-reissuun saattaa upota kaikkine kustannuksineen kahdelta hengeltä 10 000 – 15 000 euroa.

Tunnetko käyttäväsi hyväksi seuralaisiasi?

-Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Rahalla on iso vaikutus, ja yhä useampi nuori kaunotar kärsii rahapulasta, koska heidän elämisenkulunsa esimerkiksi täällä Helsingissä ovat niin isot. Moni nainen tekee tätä muutaman vuoden, kunnes onnistuu saamaan itselleen vakituisemman parisuhteen. Ongelma on usein siinä, että kun tottuu seurusteluun rikkaiden miesten kanssa, niin peruspalkkaisen kaverin kanssa elämä ei tunnukaan niin hohdokkaalta.

Mitenkäs ehkäisypuoli?

-Rahalla saa ostettua luottamusta. Kun ollaan Karibialla ja seuralainen tienaa tonnin päivässä, niin kyllä viimeistään loppuviikosta kondomi jätetään pois, vaikka testeissä ei ole käytykään. Näin käy yhdeksän naisen kohdalla kymmenestä, Seppo kertoo.

Aiheet:

Aiheeseen liittyvät jutut