Tältä näyttää uusi Spede Pasasen elämästä kertova elokuva – kertoo Uunon syntytarinan!

Hienolta näyttää!

04.04.2023

Pertti ’Spede’ Pasasesta kertova Spede-elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 22. päivä syyskuuta.

Pääosassa Speden roolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loirin roolissa on Aku SipolaSimo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Elokuvaa on kuvattu Suomessa ja Liettuassa ja sen ohjaa Aleksi Delikouras.

Elokuva tarkastelee Speden ja kumppaneiden innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan kulissien taakse Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

”Elokuvassa käsitellään muun muassa Speden ristiriitaista suhtautumista kritiikkiin. Hän puhui paljon kriitikoista, koska inhosi huonoja arvosteluja, mutta uskon, että kuten Spede, myös me kaikki janoamme edes jollakin tasolla hyväksyntää ja arvostusta. Tämä tulee toivottavasti olemaan ensimmäinen Spede-elokuva, joka saa useamman kuin yhden tähden”, kommentoi ohjaaja Delikouras.

Katso uusi traileri alta.

 

Lisää luettavaa