Tämä diagnoosi lisääntyy koko ajan Suomessa – katso järkyttävä kuva sairastuneesta peniksestä!

18.03.2015

Jossain vaiheessa elettiin aikaa, jolloin kupan otaksuttiin yleisen mielipiteen valossa lähes kadonneen kokonaan Suomesta. Vanha sanontakin tiesi kertoa, että lähti kuin kuppa Töölöstä.

Valitettava tosiasia on se, että kuppa on lisääntynyt maassamme viime aikoina, ja lisääntyy edelleen.

Tartuntoja saadaan lähinnä itärajan takaa Venäjältä tai lähempää, Virosta.

Kuppa on tauti, joka hoitamattomana aiheuttaa vakavia ongelmia ei ainoastaan sukupuolielinten alueella, vaan muuallakin kehossa.

Mitkä ovat sitten oireet? Tyyppioire on yksi tai muutama hitaasti kehittynyt, kovareunainen, 3-20 millimetriä läpimitaltaan oleva haavauma sukupuolielimissä tai vaikkapa peräaukon seudussa. Ensioireet ilmenevät kolmen, neljän viikon kuluttua yhdynnästä.

Parin kuukauden päästä ilmenee ihottumaa ja jopa hiustenlähtöä. Vuosien myötä kuppa johtaa hoitamattomana hurjan näköisiin ihomuutoksiin ja se voi aiheuttaa myös keskushermostollisia oireita. Ennen hoidon kehittymistä nämä johtivat jopa mielisairauksiin.

Kyseessä on siis vakava tauti, jolta voi suojautua kondomia käyttämällä. Kuppaan on myös hoito, mutta siihen on syytä hakeutua jo oireiden alkuvaiheessa. Kupan saa tänä päivänä noin 200 suomalaista vuosittain. Määrä on ollut nousujohteinen.

Katso järkyttävä kuva kuppapeniksestä! TÄÄLLÄ

 

 

 

Lisää luettavaa