Tapani Kansa vertaa Hesarin kritiikkiä lähes kunnianloukkaukseen: ”Kriitikko kirjoitti käsieni vapinasta, Hesari pahoitti mieleni”

Promo

50-vuotistaiteilijajuhlavuottaan juhliva artisti kertoo, että Hesarin ”arvostelu” pahoitti hänen mielensä.

Tapani Kansa kirjoitti aiheesta jo tuoreeltaan Finlandia-talon konserttiarvostelun jälkeen. Nyt hän palaa aiheeseen uusimmassa postauksessaan.

-Musiikkikriitikollakin pitäisi olla ammatillinen pätevyys arvostelunsa kohteeseen. Tavallinen kansalainenhan voi toki kirjoittaa kotinurkissaan mitä vaan. Kun Helsingin Sanomat lähetti juhlakonserttiani Finlandia-talolle arvostelemaan henkilön, joka ei ilmiselvästi tiennyt minun työstäni mitään, osoittaa se, ettei lehden kulttuuritoimitus vieläkään arvosta kevyttä musiikkia. Lähes kaikki klassisen musiikin konsertit kyllä kritisoidaan aina arvostaen ja asiantutevasti. Minun konserttiini lähetetty kirjoittaja ei ilmiselvästi tiennyt edes sitä, että olen pitänyt Finlandia-talolla yli viisikymmentä loppuunmyytyä konserttia, kun hän suosittelee minulle muuta konserttipaikkaa, Kansa toteaa.

Kansa väläyttää että mahtoiko kriitikko olla edes samassa konsertissa kuin muut kuulijat. Kansan mielestä arvostelija esittää spekuloivia mielipiteitään Kansan henkilöstä ja ilmiöstä, ja ymmärtää tahallaan väärin hänen puheitaan.

-Paikkansa pitämättömiä spekulointeja aina henkilökohtaiseen kunnianloukkaukseen asti, Tapani muistuttaa.

-Mainitsee myös korostetusti erikseen käsieni vapinasta, joka osoittaa, ettei hänellä ole hyviä tapoja. Helsingin Sanomat onnistui hyvin pahoittamaan mieleni.

Aiheet: