Tässä on Suomen paras ammattikorkeakoulu

XAMK. Mikä?

Xamk oli toistamiseen ensimmäisellä sijalla opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmittareiden tulosvertailussa. Se on siis jälleen Suomen paras ammattikorkeakoulu.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ensimmäiset neljä toimintavuotta ovat olleet vahvaa kasvun aikaa. Neljässä vuodessa Xamkin liikevaihto on kasvanut 19,5 prosenttia ja on nyt lähes 87 miljoonaa euroa. Myös opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus on kasvanut noin 52 miljoonasta lähes 60 miljoonaan.

Vuodesta 2016 Xamkin koko opiskelijamäärä on kasvanut kahdeksalla prosentilla lähes 10 000 opiskelijaan. Uusimpina koulutuksina Kouvolassa alkaa uusi ja toivottu robotiikan ja tekoälyn insinöörikoulutus sekä yrittäjyyden ylempi AMK-koulutus.

Okei, sitten se koulun nimi? Mikä ihmeen XAMK?

Rehtori selvitti nimikummallisuutta vuonna 2016 seuraavasti: ”Oppiminen ja tutkiminen ei ole sidottu paikkaan eikä aikaan, vaan kampuksenamme on koko maailma. Näin ollen X tunnuksessamme ja markkinointinimessämme kertoo tästä muutoksesta sekä rohkeudesta kohdata myös uusia ja tuntemattomia asioita.”

Aiheet: