Timo Rautiaiselta soololevy

Timo Rautiaisen menestyksekäs sooloura lähti liikkeelle vuonna 2006 julkaistusta albumista ”Sarvivuori” ja jo 2007 seurasi kakkosalbumi ”Loppuun ajettu”. Kolmatta levyä kypsyteltiin tarkoituksella pidempään, ja elokuun 18. päivä julkaistaan odotettu albumi ”En oo keittäny enkä myyny”.

Levyn ensimmäinen radioistakin tuttu single ”Bacchuksen tiellä” on päivitetty kunnianosoitus perinteiselle rillumarei-kulttuurille. Suomalaisuus ja suomalaisen miehen elämän tutkiskelu luotaa läpi albumin tarkkaan huomioivilla ja pohdiskelevilla tarinoilla, kapinointia unohtamatta. Mikko Niskas -henkisesti nimetty albumi ”En oo keittäny enkä myyny” on äänitetty Mikko Karmilan johdolla Keiteleen rannalla. Albumin tuotannosta vastaa Valtteri Tynkkynen.

”En oo keittäny enkä myyny” on uudenlaista Rautiaista. Albumi on edeltäjiään monipuolisempi kokonaisuus, jolla on kuultavissa tutumman raskaamman soundin lisäksi sekä Timon monivuotinen kiinnostus kansanmusiikkia kohtaan että säveltäjä-sanoittajakumppani Valtteri Tynkkysenkin vaikutus. Helmenä joukossa on Jukka Virtasen sanoittama kappale ”Ikääntynyt soittomies” vaikuttavine fagottiorkestereineen.

Uuden albumin myötä Rautiainen yhtyeineen aloittaa kiertueen elokuun lopussa. Kokoonpanossa soittavat Rautiaisen lisäksi Tynkkynen, Jarkko Petosalmi, Peter Engberg ja Jussi Lampi.

Erityisopettajan taustan omaava Rautiainen on mukana myös TV2:lla syyskuun 5. päivä alkavassa kymmenosaisessa ”Ysiluokka” –tv-sarjassa.

Viihdeimperiumi/JH
Kuva: King Foo Entertainment