Tintin seikkailut on yhdistelmä toimintaa, huumoria ja jännitystä

03.11.2011

Kun ohjaajana on lukemattomia hittielokuvia tehtaillut Steven Spielberg ja tuottajana toimii maailman menestyneimmästä fantasiatrilogiasta vastannut Peter Jackson, on elokuvayleisön kiinnostus taattu. Kaksikko on herättänyt henkiin belgialaisen Hergén ympäri maailmaa suosittuihin sarjakuvahahmoihin perustuvan seikkailukertomuksen.
Spielberg ja Jackson ovat ottaneet yhteisen elokuvansa pohjaksi Hergén seikkailusarjan yhdennentoista osan Yksisarvisen salaisuus. Se onkin yhdistelmä kaksikon sydäntä lähellä olevaa toimintaa, huumoria ja jännitystä, jota pidetään yleisestikin yhtenä parhaista Tintti-seikkailuista.

Nuori lehtimies Tintti löytää purjelaiva Yksisarvista koskevan arvoituksellisen viestin, ja uskoo päässeensä mojovan lehtijutun jäljille. Uskollisen Milou-koiransa kanssa Tintti tempautuu huikealle matkalle ympäri maailmaa. Lopulta hän pääsee pahamaineisen merirosvo Rakham Punaisen aarteen – ja sitä varjelevan ikivanhan kirouksen – jäljille.

Elokuva toteutetaan Avatarin tapaan motion capture -menetelmällä, jossa näyttelijöiden liikkeet ja ilmeet siirretään tietokoneanimaatiohahmoille. Tinttiä esittää Jamie Bell, tuittupäiselle kapteeni Haddockille eleet on antanut Andy Serkis, koheltavan poliisikaksikon Dupond ja Dupont takaa löytyvät Simon Pegg ja Nick Frost, ja Daniel Craig on tähti salaperäisen herra Sakarinin takana.

Sarjakuvan ovat sovittaneet elokuvaksi käsikirjoittajat Steven Moffat, Edgar Wright ja Joe Cornish. Musiikista vastaa Spielbergin luottosäveltäjä John Williams.

Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus
(The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn)
Ohjaus: Steven Spielberg
Pääosissa: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Genre: Seikkailu
Ensi-ilta: 4.11.

[arvio_episodi linkki=”http://www.episodi.fi/tintin-seikkailut-yksisarvisen-salaisuus-16297/” teksti=”Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus”]

Lisää luettavaa