Vieläkö muistat Pegin – näyttelijä teki itsarin hyppäämällä Hollywoodin maailmankuulun kyltin H-kirjaimen päältä alas

Hänet muistetaan siitä, ei oikeastaan näyttelijäurastaan.

22.08.2019

Hollywoodin legendaariset kirjaimet täyttävät pian sata vuotta. Kyltti pistettiin pystyyn vuonna 1923, eikä se alun perin edes symbolisoinut nyttemmin kaupungista jo paennutta elokuvateollisuutta. Kyseessä oli kiinteistöbisnes. Kyltti oli melkein romukunnossa 40 vuotta sitten, mutta nyt tästä ikonisesta kirjainmonumentista huolehtii yhdistys. Kirjaimet tosin rakennettiin niiden huonon kunnon vuoksi uudelleen.

Kirjaimet kantavat myös hurjaa historiaa takanaan. Varsinkin H-kirjain. Peg Entwistle -niminen näyttelijänalku nimittäin tappoi itsensä vuonna 1932 hyppäämällä alas tuon kirjaimen päältä.

Britanniasta tullut 24-vuotias näyttelijä oli saanut pienen elokuvaroolinkin, mutta sitten kaikki tyssäsi. Nainen masentui. 16. syyskuuta 1932 Peg joi kännit, sitten hän lähti setänsä luota kävelylle. Hän asui setänsä luona ja sanoi menevänsä sikäläiseen alkoon.

Näin ei käynyt. Hän käveli suoraan Hollywood-kyltille ja kiipesi huoltotikkaita pitkin H-kirjaimen päälle. Ruumis löydettiin parin päivän kuluttua.

Taru kertoo, että öisin kyltillä nähdään kummittelemassa vaaleisiin pukeutunut nainen.

Pegentwistle.jpg

Lisää luettavaa