Vihainen ilmasto-Greta piti puheen myös EU-johtajille – ääni murtui

Greta Thunberg on jo ilmiö.

24.09.2019

Maailman johdolle puhunut ruotsalainen 16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg on saanut tuimine ilmeineen keskustelua aikaan. Tänään keskustellaan maailmalla pitkälti hänestä.

Ruotsalaistyttö on puhunut aiemmin myös EU-johdolle. Siinä missä New Yorkin ilmastokokouksessa hän tuohtui, EU-puheessaan hän suorastaan murtui kyyneliin (videon kohta noin minuutin kohdalla).

Kuka Greta on?

Wikipedian mukaan hän on ruotsalainen ilmastoaktivisti, joka tunnetaan koululaisten kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen perustajana. Hän nousi julkisuuteen elokuussa 2018 osoittamalla mieltä Tukholmassa Ruotsin valtiopäivätalon edustalla saadakseen huomiota ilmastonmuutokselle. Osoittaessaan mieltä hän oli pois koulusta, ja Thunbergin esimerkki käynnisti maailmanlaajuisen koululakkojen kansalaisliikkeen. Greta Thunberg ottaa jokapäiväisessä elämässään kantaa ilmastonmuutokseen.

Gretan isä ja äiti ovat taiteilijoita, isä näyttelijä ja äiti oopperalaulaja. Äiti on lopettanut lapsensa jalanjäljissä lentämisen ja luopunut näin kansainvälisestä urastaan.

Alla ilmastokokouksen puhe, sen alla EU-puhe.

 

Lisää luettavaa