WAU, tässä tulee suomalainen naisräppäri!

04.05.2012

Hei, Wava, miten päädyit Rähinälle?

-Osallistuin Rähinän ja Voicen järjestämään First Lady –kisaan elokussa. Siellä etsittiin urbaania ja ensimmäistä naisartistia Rähinän talliin. Menin kotiin, kirjoitin Tartu hetkeen –kappaleen, join lasillisen jallua, koska hermostutti esittää omaa tuotantoa ystävälle, joka nauhoitti kappaleen. Yllätyksekseni pääsin finaaliin ja voitin. Debyyttialbumi julkaistaan syksyllä.

Joku on arvostellut sinua niin ,että olet todella hyvä laulaja, mutta räppi on vain velvollisuutesi, koska olet Rähinällä?

-Haha! Suomiräppi on minulle uutta, ja se onkin hauska haaste. Olen nimittäin aiemmin kirjoittanut biisejä englanniksi. Mutta viime vuosien aikana lähes kaikissa sävellyksissäni – jopa niissä imelimmissä pop-balladeissa – on ollut jokin kohta rytmistä puhetta tai räppiä. Se on vahva rytmi-istrumentti.

Taiteilija vai liikenainen?

-Mielestäni sekä taide että liiketoiminta on parhaimmillaan luovaa. Näen itseni pikemminkin luovana naisena. Uskon että taide ja bisnes ovat symbioosia ja riippuvaisia toisistaan.

Miten ulkomailla vietetyt vuodet muuttivat sinua?

-Kirjoitin IB-ylioppilaaksi Wienin kansainvälisestä koulusta. Jäin Itävaltaan vielä vuodeksi käytyäni koulut  loppuun. Pietarissa olin harjoittelussa kolmisen vuotta sitten. Luulen, että olen vielä liian nuori ymmärtämään, miten nämä kokemukset ovat minua muokanneet. Mutta sen voin todeta, että jos altistaa itseään uusille asioille, se avartaa

Miksi vasta nyt julkisuudessa?

-Olin kaksikymppisenä vielä aika ulalla. En usko, että muusikkona voisi menestyä, ellei ole järkkymätön päättäväisyys ja pitkäjänteisyys kohdillaan. Nyt tiedän, että haluan tästä ammatin.

Miten teet musaa?

-Joskus kuulen jonkun nuottiyhdistelmän, josta alan työstää kappaleen sointukiertoa.  Lyriikka lähtee usein siitä, että jokin sana toimii johonkin kohtaan melodiaa kuin nakutettu.

Mikä on Elastisen osuus biiseissäsi?

-Hän on tuottaja ja mukana koko prosessissa. Räppisanoituksissa Elastinen on guru. Opin häneltä paljon uutta. Hän antaa myös rakentavaa palautetta.

Missä olet viiden vuoden päästä?

-Herään jokaikinen aamu vieläkin innostuneena uuteen päivään. Tunnen vielä silloinkin, että teen juuri sitä mitä haluan. Toivon että musiikkini voisi olla inspiraation lähde.

Lisää luettavaa