Ilmoitus: Onko liian myöhäistä sijoittaa Bitcoiniin? Todennäköisesti ei

Bitcoinin noustessa jatkuvasti entistä korkeampiin hintatasoihin, puhuu yhä useampi hintatason olevan kestämätön ja täysin vailla pohjaa. Nämä samat ihmiset kuitenkin usein harmittelevat sitä, etteivät lähteneet tähän uskomattomaan nousukiitoon mukaan jo aiemmassa vaiheessa, vaan jäivät jossittelemaan jo huomattavasti nykyistä aiemmilla arvostustasoilla.

30.04.2021

ILMOITUS Tähänastisen historiansa aikana eivät Bitcoinin pysyvää hinnanromahdusta spekuloineet ihmiset ole vielä kertaakaan olleet oikeassa. Vaikka Bitcoinin nykyistä hintatasoa täysin perusteettomaksi väittäviä ihmisiä suunnaton määrä maailmasta löytyykin, ei siis aivan jokaisen puheita tule sijoitusneuvona ottaa vakavasti. Ethän perinteisten osakkeidenkaan osalta aivan ketä tahansa kuuntelisi vakavissasi ostopäätöstä tehdessäsi, joten miksipä niin tekisit myöskään huomattavasti heikommin tunnetun sijoituskohteen kohdalla.

Bitcoin arvo

Bitcoinin arvoa on pidetty liian korkeana käytännössä koko kryptovaluutan olemassaoloajan, vähintäänkin jonkin tahon puolesta. Tämän väitteen perusteena käytetyt argumentit ovat kuitenkin vaihtuneet useaan kertaan, eikä mikään kyseisistä ennusteista ole vielä pitkällä aikavälillä itseään todeksi todistanut. Etenkin Bitcoinin tultua vahvasti esille myös suurten massojen lukemissa mediajulkaisuissa muutamia vuosia sitten, nousivat tuolloin vahvasti esille myös skandaalinhakuiset artikkelit, jotka spekuloivat Bitcoinin nopeaa romahdusta milloin mistäkin syystä.

Yleisimpänä argumenttina Bitcoinin arvottomuudesta pitkällä aikavälillä onkin käytetty sitä, että kryptovaluutat yleensäkin ovat vain nollia ja ykkösiä, joita ei ole sidottu mihinkään fyysiseen omistukseen. Vaikka tämäkin sinänsä on totta, pätee tämä nykyään myös perinteisiin FIAT-valuuttoihin, kuten euroon ja dollariin. Myöskään kumpikaan kyseisistä valuutoista ei pitkään aikaan ole ollut suoraan sidonnainen mihinkään todelliseen omistukseen, kuten dollari esimerkiksi vielä 1900-luvun alkupuoliskolla oli sidoksellaan kultaan. Tämä argumentti on kuitenkin nykyään täysin perusteeton, sekä Bitcoinin että perinteisten FIAT-valuuttojen luottaessa kysyntään ja tarjontaan hintatasossaan. Molempien valuuttojen arvostustaso perustuu siis vain ja ainoastaan niiden jatkuvaan vahvaan kysyntään. Perinteisistä FIAT-valuutoista, ja niiden käytännössä rajattomasta tarjonnasta eroten, on Bitcoinin määrä kuitenkin rajattu perustavanlaatuisesti, nostaen valuutan arvoa luomalla vähyyttä.

Kuinka sijoittaa

Todettuamme Bitcoinin arvon siis todella pohjautuvan konkreettisiin perustoihin ja yleisimpien argumenttien sitä vastaan ollessa täysin perättömiä, voimmekin paneutua siihen, kuinka juuri sinä kykenet hyppäämään tähän nousuun mukaan. Mikäli et myöskään koe, että Bitcoiniin sijoittaminen olisi tällä hetkellä liian myöhäistä, suosittelen sinua seuraamaan helppoja vinkkejämme sijoittamisen aloittamiseksi.Suomenkielisten selkeiden ohjeiden löytäminen aiheesta on edelleen harmillisen vaikeata, mutta onneksi nykyään aiheesta löytyy varsin yksinkertaisesti kokonaisuuden kiteyttävä opas. Tämä opas esittää yksinkertaiset ohjeet Bitcoinin ostamiseksi askel kerrallaan, jotta kuka tahansa lohkoketjuteknologian ja Bitcoinin globaaliin nousuun uskova kykenee hyppäämään mukaan tähän nousukiitoon vielä nykyisellä hintatasolla.

Lisää luettavaa