Testissä Xbox 360:n HBO Nordic -sovellus

04.12.2013

Laadukkaista televisiosarjoista tunnettu HBO on vihdoinkin saapunut Xbox 360 -käyttäjien ulottuville. Palvelu tarjoaa toki elokuvia, mutta pääpaino on siis sarjoissa, joista uusimmat jaksot ovat katsottavissa vuorokauden sisällä Yhdysvaltain ensi-esityksestä. Vastaavanlaisista videopalveluista poiketen HBO tarjoaa myös ohjelmien kaikki kaudet, ei vain ensimmäisiä tai viimeisiä.

Konsolin markkinapaikalta ilmaiseksi ladattava HBO Nordic -sovellus vaatii tietokoneella luotavan käyttäjätunnuksen. Palvelun 9,95€ -arvoinen kuukausimaksu on tällä hetkellä maksettava luottokortilla. Samaa tunnusta voi käyttää tietokoneen ja Xbox 360:n lisäksi myös muunmuassa Android- ja iOS -tableteissa sekä matkapuhelimissa – tosin vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Huomioitavaa on, että palvelu vaatii Xbox 360:llä Live Gold -jäsenyyden.

Palvelussa olevien sarjojen ja elokuvien selaaminen on suhteellisen nopeaa, vaikka hakuja ei valitettavasti pysty tekemään. Mikäli ohjelman katselun jättää kesken, jatkuu se myöhemmin automaattisesti samasta kohdasta. Käyttäjä voi myös tehdä oman katselulistan, jonne voi kerätä mieleisiään sarjoja ja elokuvia myöhempää ajankohtaa varten.

Xbox 360:n kautta katsottuna kuva on HD-laatuista, ja äänipuolella tarjoillaan kuusikanavaista (5.1) Dolby Digitalia. Teknisesti taso on siis tämän päivän laitteistojen mukaisesti tyydyttävää.

Itse sovellus toimii miellyttävän vakaasti, eikä se kaatuillut useamman kymmenen testitunnin aikana kertaakaan. Ainoa harmi tuli tekstityksistä: vaikka asetuksissa on valittuna suomitekstit, ne eivät koskaan kytkeydy automaattisesti päälle. Sarjan tai elokuvan käynnistyttyä onkin aina pakko ottaa ohjausvalikko esille tekstitysten aktivoimiseksi. Vaikka operaatio onnistuu parissa sekunnissa (vaatii kolme ohjainnäpäytystä), on se silti harmillinen riesa.

Kokonaisuutena HBO Nordicin Xbox 360 -sovellus on hyvä lisä konsolin videopalveluihin. Se on erinomainen ratkaisu niille nykyisille HBO:n tilaajille, jotka ovat aiemmin joutuneet liittämään tietokoneen televisioon palvelun katselua varten. Myös uusien käyttäjien kannattaa tutustua siihen – etenkin jos laadukkaat televisiosarjat kiinnostavat.

Tom Kajaslampi

Lisää luettavaa