15-vuotias käsityöläinen, Petu, palkittiin!

Onnea!

19.11.2023

Taitoliitto on jakanut nuorille kädentaitojen palkintoja. Pääpalkintosumma on 1000 euroa ja sen lahjoittaa Käsi- ja taideteollisuuden edistämissäätiö. Junior Taito-palkinnon saajaksi valittiin orimattilalainen 15-vuotias Petu Partanen.

Ysiluokkalaisen Petun käsityöinnostus alkoi jo aivan lapsena. Hän on rakentanut oman verstaan, jonka työkalut hän on itse huoltanut ja kunnostanut sekä rakentanut myös työpöydät itse omien mittojen mukaan.

Nuori mies kertoo perehtyneensä vanhojen työkalujen kunnostuksessa niin puuntyöstöön kuin koulun käsityötunneilla myös perinteisiin ompelutekniikoihin. Koulun käsityötunneilla on valmistunut aitoja, vanhoja kaavoja hyödyntäen esimerkiksi herrojen metsästyspuku.

Muutama vuosi sitten Petu aloitti haitarin soiton opinnot ja hänelle hankittiin vanha soitin, joka tarvitsi kunnostusta. Nyt hän on opiskellut haitarin korjausta.

-Käsityöt, niin kuin tämä haitarin korjauskin, on minulle rentouttavaa ja hyvää vastapainoa koululle, ei voi miettiä koulustressiä, kun keskityn täysin käsillä tekemiseen, Petu kuvaa.

Kolmelle muulle nuorelle palkintoraati halusi myöntää kunniamaininnan sekä palkita heidät Taito-lehden vuosikerralla. Nämä palkitut olivat salolainen 16-vuotias Margarita Livshits, oululainen Eino Matikkala, 17, ja vantaalainen Vuokko Rantala, 17.

 

Lisää luettavaa