5 vinkkiä, joilla saat tipattoman kestämään myös helmikuussa

Kannattaa yrittää.

01.02.2022

Jos onnistuit tammikuussa tipattomalla, voit hyvin jatkaa helmikuussa. Tässä vinkkejä joilla voit onnistua. Ne on antanut Ehkäisevän päihdetyön verkosto.

Älä juo heti helmikuun aluksi. Sen sijaan tee uusi tavoite alkoholinkulutukselle. Voit pitää tavoitteena juoda yhden alkoholiannoksen viikossa tai jopa testata, mikäli pystyt jatkamaan alkoholista pidättäytymistä toisenkin kuukauden.

Muista että jatkuva kohtuukäyttö on parempi kuin ääripäät.
Se että on juomatta yhden kuukauden, mutta juo sitäkin enemmän seuraavat 11 kuukautta, ei ole hyvä asia. Noudata kohtuukäyttöä. Ennemmin kohtuukäyttöä kuin kossupullo ja änkyräkänni kerran viikossa.

Älä juo vain koska sitä on tarjolla edullisesti.
Tarjoukset kaupoissa, baareissa ja ravintoloissa johtavat usein alkoholin liikakulutukseen. Juhlimaan lähtiessään harva jättää tilaisuuden erikoistarjouksesta käyttämättä.

Keksi sellaista tekemistä, johon ei liity alkoholia.
Siinä vaiheessa kun alkoholista tulee pysyvä kumppani tietyissä sosiaalisissa tilanteissa ja tiettyjen ystävien kesken, saattaa olla vaikea päästä tavasta eroon. Mikäli haluat käyttää vähemmän alkoholia, saattaa olla järkevää ehdottaa kaveripiirissä toisenlaisia aktiviteetteja, jotka eivät sisällä alkoholinkäyttöä.

 

Lisää luettavaa