Brother Christmas vapautettiin syytteistä – käynnistänyt törkeään kunnianloukkaukseen liittyvät jatkotoimenpiteet Helsingin Sanomia vastaan

Näin kävi nyt.

02.04.2019

Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ei nosta raskaita talousrikossyytteitä Brother Christmas ry:tä saati hyväntekeväisyyshahmoa edustavaa, parhaillaan Uudeltamaalta eduskuntaehdokkaana olevaa Ari Koposta vastaan. Syyttäjä on todennut, ettei epäilyille törkeästä kirjanpitorikoksesta ole perusteita ja on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

Lisäksi syyttäjä on vapauttanut Brother Christmas ry:n rahankeruurikosta koskevista syytteistä, joissa oli epäilty, että yhdistys olisi antanut harhaanjohtavia tietoja keräyksistään. Syyttäjä ei löytänyt näillekään väitteille perusteita syytteiden nostamiseksi.

Koposta ja Brother Christmas ry:tä vastaan käynnistyi mittava negatiivinen uutisointi helmikuussa 2018, kun Helsingin Sanomat julkaisi poikkeuksellisen laajan Brother Christmas ry:tä ja Ari Koposta panettelevan artikkelin. Seura-lehti jatkoi samalla linjalla maaliskuussa 2018, kun lehti syytti yhdistystä ja Koposta muun muassa kirjanpitolain rikkomisesta ja vihjasi tuhansien eurojen keräysvarojen kulkeutuneen muualle kuin keräyskohteisiin.

Kaikki raskaimmat syytteet on hylätty, mutta syytteet on kuitenkin nostettu Mesenaatti-sivuston kampanjaan ja sen jälkeiseen tuotemyyntiin liittyvistä rahankeräysrikosten nimikkeillä olevista muotoseikoista.

Mesenaatti.me-osoitteessa oleva sivusto on pohjoismaiden suurin vastikepohjainen joukkorahoitusalusta. Siellä on parhaillaankin kymmenittäin vastaavanlaisia varojen hakijoita, tuotemyynnein ja tempauksin, joista Koposta nyt syytetään.

Ari Koponen on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Seura-lehden artikkelista sekä käynnistänyt epäiltyyn törkeään kunnianloukkaukseen liittyvät jatkotoimenpiteet Helsingin Sanomia vastaan.

Lisää luettavaa