Cmoon, eikö tältä mieheltä saada jo autoa valtiolle! Missä on poliisi?

Auton takavarikoiminen valtiolle on Suomessa täysin mahdollista vakavassa piittaamattomuustilanteessa.

Kun rattijuoppo ei lopeta ajamista, häneltä voidaan takavarikoida auto. Tietenkin sillä oletuksella, että hänellä on oma auto.

Nyt Vantaalla on jäänyt kiinni rattiuoppoudesta 18:sta kerran vuoden aikana 24-vuotias mies. Voiko olla niin, että hän ajaa aina jonkun toisen autolla? Jos näin on, eikö sitäkin voida takavarikoida, jos auto luovutetaan jatkuvasti ehdoin tahdoin rattijuopon käyttöön.

On täysin uskomatonta, että tällaisia sarjarattijuoppoja päästetään ajelemaan kymmeniä kertoja vuoden sisällä, eikä poliisi saa miestä kuriin. Hänet tulisi vangita rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi – pistää siis vähäksi aikaa poliisivankilaan. Tämäkin on täysin mahdollista Suomen lain mukaan.

Uusin rattijuoppous sattui kehäkolmosella eilen puoli yksitoista illalla. Mies ajoi kaiken lisäksi ylinopeutta, voi hurraa! 80 kilometrin tuntinopeusalueella mentiin 107 kilometriä tunnissa. Viisari värähti ollen kuitenkin alle promillen.

Tietenkään miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Miten olisikaan, kun tämä oli 18:sta kerta vuoden sisään. Poliisi, toimi, ole hyvä!

Aiheet: