Como-vinkki: Tee tänä kesänä jotain mitä tuskin olet koskaan tehnyt – nouse nämä rappuset ylös luontoon

”Nämä rappuset luontoon” voivat sijaita ihan missä päin tahansa maailmaa tai Suomea. Nyt ne sijaitsevat Porissa.

20.06.2019

Jos mietit kesätekemistä tai retkeä kesäpäiväksi koko perheen kanssa, niin villi veikkaus, ettet ole koskaan käynyt lintutornissa.

Mikä se edes on? Näköalatorni? Lintujen katselutorni? No sitä kaikkea se voi olla koosta ja korkeudesta riippuen. Usein tornilla ei ole kovinkaan suurta korkeutta, mutta sen verran kuitenkin, että näet selkeästi ja laajasti ympärillesi.

Lintutorneja on Suomi täynnä. Ne ovat vapaasti käytössäsi. Voit löytää lintutornin meren rannalta tai vaikka suoalueen läheltä.

Como vieraili Etelärannan tornissa Porissa, josta näkee Preiviikinlahden perukkaan. Tarvitset ehkä kiikarin mutta kaukoputkikin on hyvä olla. Myös paljaalla silmällä voi seurata lintuja ja luontoa. Esimerkiksi Etelärannassa voi nähdä isoja lintuja. Preiviikinlahden perukassa on tavattu myös harvinaisuuksia, kuten silkkihaikara ja amerikantavi.

Kaukoputkia ja kiikareita voi kysellä lainaksi paitsi tuttavilta, myös lintuyhdistyksiltä ja -seuroilta. Myös jotkut kirjastot lainaavat esineitä. Ja paljaalla silmälläkin näkee!

Lisää luettavaa