Erittäin törkeä ja kavala S-pankin huijaus leviää – varo ettet mene vipuun

Helposti menee.

06.01.2024

S-pankin nimissä kiertää aidonoloinen huijaus, jossa S-pankki kertoo vahvistavansa vastaanottajan itse tekemän maksutavan lisäyksen S-pankin tilille.

Maksutapana on viestin mukaan iPhone 14 Pro,  eli tällä laitteella voi jatkossa ”vahvistaa maksuja ja tehdä lähimaksuja”.

Laitteen lisäyspäivämäärä on usein sama kuin viestin vastaanottamispäivä. Lisäksi viestissä kerrotaan laitteen IP-osoite ja sijainniksi kerrotaan Eindhoven, Alankomaat.

Tässä kohtaa viestin vastaanottaja tietenkin hätääntyy: hänellä ei ole tällaista laitetta eikä sijaintikaan täsmää.

Viesti jatkuu:

”Jos et ole pyytänyt tätä muutosta tai uskot jonkun toisen tehneen sen, ole hyvä ja klikkaa seuraavaa linkkiä ja noudata ohjeita.”

Ja nyt sitten tarkkana: Tarjolla oleva linkki on puhdas huijaus eli tietojenkalasteluyritys, eikä sitä kannata missään nimessä klikata.

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n Arto Isokoski kertoo, että kyseessä on perinteinen tietojenkalasteluyritys. Hän on niin kutsutun Kilpi-sovelluksen kehittäjä.

S-ryhmä on joutunut viime vuosina jatkuvasti erilaisten huijausyritysten kohteeksi. S-ryhmästä muistutetaankin, että varovainen ja huolellinen kannattaa olla.

 

Lisää luettavaa