Fast & Furious 5: Keikka Riossa

09.05.2011

Fast and the Furious -elokuvasarja on edennyt jo viidenteen osaan. Sarja alkoi vuonna 2001 elokuvalla Hurjapäät, joka teki Vin Dieselistä tähden. Dieseliä ei nähty jatko-osassa 2 Fast 2 Furious, ja kolmososassa Tokyo Drift hän teki vain cameoroolin. Pari vuotta sitten ilmestyneessä neljännessä osassa Diesel oli jälleen näkyvästi mukana, ja kaljupäinen toimintanäyttelijä tähdittää myös uutta viidettä osaa. Fast & Furious 5:ssä on mukana myös toinen sarjan tähti Paul Walker sekä useita sarjan aiemmista elokuvista tuttuja näyttelijöitä kuten Matt Schulze ja Jordana Brewster.

Ex-poliisi Brian O’Conner (Walker) lyöttäytyy jälleen yhteen entisen rikollisen Dom Toretton (Diesel) kanssa. Brian ja Mia Toretto (Brewster) auttoivat Domia pakenemaan kun tämä oli pidätettynä. Kolmikko on sen jälkeneet joutuneet olemaan lakia paossa Rio De Janeirossa.

Pakopaikassaan he päättävät tehdä vielä yhden viimeiseksi jäävän keikan saavuttaakseen vapautensa. He kokoavat huippuajajista koostuvan tiimin ja valmistautuvat kohtaamaan vastustajansa, korruptoituneen liikemiehen joka haluaa heidän kuolevan. Mutta liikemies ei ole ainoa, joka etsii heitä. Kovaotteinen FBI-agentti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) on saanut tehtäväkseen kaivaa Brian ja Dom esiin piilopaikastaan. Mutta kun Hobbs ryhmineen saapuu Brasiliaan, hän joutuu huomaamaan, että hyviksiä ja pahiksia on vaikea erottaa toisistaan.

Jussi Huhtala

Fast & Furious 5
Ohjaus: Justin Lin
Pääosissa: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Dwayne Johnson
Genre: Toiminta
Ensi-ilta: 4.5.2011

Lisää luettavaa