Final Destination 5:n idea on yksinkertainen

12.09.2011

Jo viidenteen osaansa ehtineen Final Destination -kauhujännityssarjan elokuvasta toiseen toistuva idea on hyvin yksinkertainen mutta mahdollistaa mieltäkutkuttavia jännitysleikkejä yleisön odotusten kanssa. Jokainen elokuva alkaa ennenäyllä, jossa päähenkilö kokee suunnattoman katastrofin vain havaitakseen nähneensä päiväunia – tai -painajaisia. Unen tapahtumat alkavat toistua pahaenteisesti myös tosielämässä. Päähenkilö saa vakuutettua muutaman muun ihmisen muuttamaan suunnitelmiaan, ja näin he pelastuvat, kun onnettomuus todellakin iskee. Tämä kuitenkin sotkee Kuoleman suunnitelmat, ja niin pelastuneet alkavat kohdata kohtalonsa yksi kerrallaan, yleensä hyvin monimutkaisten tapahtumasarjojen seurauksena.

Nykymaailman vaatimusten mukaisesti kolmiulotteisena esitettävä Final Destination 5 pyörii riippusiltaonnettomuuden ympärillä, kun Heroes-sarjan Nicholas D’Agostino onnistuu pelastamaan muutamia ihmisiä vaaran aavistettuaan. Myös muut kuoleman kanssa kilpaa juoksevat näyttelijät ovat tv:stä tuttuja, sillä mukana ovat ainakin The Walking Deadin Emma Bell, Mad Menin ja Gossip Girlin Miles Fisher sekä Kauniit ja rohkeat -sarjan Jacqueline MacInnes-Wood.

Ohjaksissa on pitkän fiktioelokuvan saralla ensikertalainen Steven Quale, mutta kokemattomuuden ei pidä antaa hämätä, sillä mies on saanut oppinsa itse James Cameronin alaisuudessa. Quale on työskennellyt eri tehtävissä muun muassa elokuvissa The Abyss, Terminator 2, Titanic, Aliens of the Deep ja Avatar.

Jouni Vikman

Final Destination 5
Ohjaus: Steven Quale
Pääosissa: Nicholas D’Agosto, Emma Bell
Genre: Kauhu
Ensi-ilta: 16.9.2011

[arvio_episodi linkki=”http://www.episodi.fi/final-destination-5-15660/” teksti=”Final Destination 5″]

Lisää luettavaa