Haluaisitko silmälasit jotka kestävät lopun elämän? Suomessa kehitteillä

Ikuiset ladattavat lasit.

28.12.2022

Suomessa kehitellään mullistavaa silmälasikeksintöä, kirjoittavat useat lehdet, kuten Tietoviikko Tivi, Mikrobitti ja Tekniikka ja talous.

Kyseessä on espoolaisen Pixieray-start-up-yrityksen hanke, joka toteutuessaan tarkoittaa, että yhdet silmälasit riittävät lopun elämäksi.

Firma kertoo omilla sivuillaan seuraavasti:

”Pixieray on kehittänyt optisen ratkaisun, jossa linssi tarkentaa automaattisesti käyttäjänsä katseen tarkennuspisteen mukaan. Linssin toiminta korvaa perinteiset monitehot sekä kauko- ja likitaittoisuuden linssien vaihtelemisen arkipäivän tilanteissa. Tämä vähentää myös silmien rasitusta ja lisää käyttömukavuutta.”

Suomessa kehitetään siis ”ikuisia” ja ladattavia silmälaseja, jotka tarkentuvat automaattisesti halutulle etäisyydelle. La­sien tehoa voi myös säätää käyttäjän tarpeiden muuttuessa. Hintaa laseille tulisi noin 800 euroa.

Firman tavoitteena on saada ensimmäiset lasit markkinoille jo vuonna 2024.

”Silmälasilinssien valloituksen jälkeen linssiteknologiaa voidaan nähdä hyödynnettävän työvälineissä, kuten hitsauskypärissä sekä harrastevälineissä, kuten hiihto- ja vr-laseissa”, yritys kirjoittaa.

Lisää luettavaa