Hämeen poliisin havaitsema huumeilmiö yleistynyt kaikkialla

Viikonloppuna Hämeen poliisin haaviin ui päihtyneitä kuljettajia, joista kolme neljäsosaa oli päihtynyt muusta kuin perinteisestä alkoholista.

01.02.2021

Jo pitkään vallitseva trendi on ollut se, että poliisin tavoittamat rattijuopot ovatkin päihtyneet jostain muusta kuin alkoholista. Kehityssuunta on se, että varsinkin nuoremmassa väestössä päihtymystä aiheuttavat huumausaineet ja lääkkeet sekä sekakäyttö.

Tämä tuli osoitetuksi myös Hämeen poliisin viikonlopussa. Kolme neljästä tavatusta rattijuoposta oli huumeissa tai lääkkeissä.

Lahdessa päiväaikaan kolaroinut kolmekymppinen mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,79mg/l. Myös huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Miehen hallusta löytyi huumausaineiksi epäiltyjä aineita.

Poliisipartio pysäytti parikymppisen miehen kuljettaman auton Mariankadulla yhden aikaan yöllä Lahdessa. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista.

Poliisipartio pysäytti auton Hämeenlinnassa viikonloppuna illalla. Autosta leijaili kannabiksen haju konstaapelin nenään kun kuljettaja avasi auton ikkunan. Autoa kuljettaneelle miehelle tehtiin huumepikatesti, joka käytti positiivista.

Lisää luettavaa