Huh mitkä kuvat! Erika Helin kaatoi samppanjaa povelleen ja beballeen ja teki alkoholipäätöksen!

Erika Helin julkaisi kuvia ja puhui asiaa.

21.11.2022

Erika Helin on julkaissut hämmentävän kuvasarjan. Hän kaataa kuohujuomaa paljaahkolle takamukselleen ja povelleen. Hänellä on myös vakavampaa alkoholiasiaa. Hän kertoo jännittävänsä kirjoittamista jostain näin henkilökohtaisesta.

-Asia mikä on ahdistanut ihan suunnattomasti tänä vuonna – alkoholi, Erika aloittaa.

Hän kertoo itkeneensä koko kevään eroaan ja tehneensä töitä. Viikonloppuisin kaverit käytännössä hakivat hänet kotoa kädestä pitäen ulos ja pakottivat bilettämään, jotta hän saisi muuta ajateltavaa.

Sitten tapahtui jotain. Kuukausien jälkeen suru väistyi, mutta biletys jäi. Hän sai myös kivan työtarjouksen Sveitsistä.

-Työ sisälsi käytännössä hotellin edustustehtäviä – tarkoittaen samalla myös sitä, että asiakkaiden kanssa juodaan ja tarjotusta juomasta ei kieltäydytä.

Nainen sanoo päätyneensä tyhjentämään tuhansien eurojen edestä samppanjaa vessareissuilla lavuaariin.

-Ulos lähteminen alkoi ahdistaa, kun kaikkeen liittyy aina se juominen. Usein myös juomattomuudesta huomauttelu tai juomiseen painostaminen. Sille jopa naureskellaan jos sanon etten juo, koska ”ainahan sä niin sanot ja kohta varmaan kuitenkin”. Ja helposti sitä tulee juotuakin tottumuksesta, tai jotta tilanteesta tulisi rennompi. Oon tajunnut, että silloinhan se juoma tulee otettua ahdistukseen, eikä hauskanpitoon, ja sillon kyseessä on ongelmallinen suhde alkoholiin, Erika viestittää.

– Musta on ihanaa, että julkinen keskustelu päihteettömyydestä ja kohtuukäytöstä on avattu viimeaikoina isommin.

Paina nuolia kuvissa:

Lisää luettavaa