Hyvin outo murtosarja vaivaa pk-seutua – mitä varkaat täältä etsivät?

Kampaamot.

06.05.2024

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on havaittu keväällä runsaasti tapauksia, joissa murtautumisen kohteeksi on otettu kampaamo. Esimerkiksi 6.3.–23.4. välillä laitoksen alueella murtauduttiin tai yritettiin murtautua kampaamoihin ainakin 14 erillistä kertaa.

Tekotapa on kaikissa tapauksissa sama: sisään on menty rikkomalla kampaamon ikkuna. Myös anastettu omaisuus on kaikissa teoissa samankaltainen, sillä yleensä paikasta on viety käteiskassa.

Joissakin tapauksissa varkaiden mukaan on lähtenyt myös esimerkiksi puhelin tai kampaamon tarvikkeita. Tapaukset sijoittuvat Espooseen ja Vihtiin sekä yhdessä tapauksessa myös Kirkkonummelle. Monet teoista ovat sellaisia, että tekijät ovat tulleet häirityiksi ja keskeytetyiksi. Rikoksia tutkitaan nimikkeillä varkaus, varkauden yritys tai vahingonteko.

Yleisellä tasolla poliisi toteaa, että hälytyslaitteisto ja kameravalvonta voivat ennaltaehkäistä murtoja tai edesauttaa niiden selvittämistä. Esimerkiksi valvontamateriaalilla voidaan tyypillisesti parantaa rikoksen selvittämismahdollisuuksia merkittävissä määrin.

Jos sivullinen epäilee jonkun yrittävän murtautua liiketilaan tai asuntoon, tulee teosta ensisijaisesti soittaa hätänumeroon 112.

Mikäli jollakulla sen sijaan on nyt tutkittavista kampaamomurroista lisätietoa tai havaintoja, pyytää poliisi ilmoittamaan tiedot sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Lisää luettavaa