Imatran kohuvideota ei kannata jakaa – poistetaan välittömästi, ja se on oikein, syyllistyt myös rikokseen

Imatralla tapahtui lasten välinen rankka pahoinpitely eilen. Aiheesta on vastoin poliisin ohjeita jaettu videoita netissä.

Videot on poistettu järjestään niin Instagramista, Youtubesta kuin Ylilaudaltakin, mistä täytynee esittää kiitos sivustoille nopeasta toiminnasta.

Sen sijaan tulee ihmetellä videoiden lataajia. Miksi teette sen? Kyseessä ovat lapset, mikä tekee jo sinänsä videon levittämisestä arvelluttavan teon. Kyseessä on myös yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen -niminen rikos. Lasta potkitaan rankasti päähän maassa, se kuvataan ja laitetaan nettiin, ja sitä jaetaan. Onko oikein? Ei ole.

Yhteisöpalvelut tulevat varmasti jakamaan bannia niille, jotka näitä videoita levittävät.

Mistä tapauksessa sitten on kyse?

Kaakkois-Suomen poliisi selvittää pahoinpitelyä, joka tapahtui Vuoksenniskan koulun pihalla, Imatralla, eilen. Kyseisestä tapahtumasta kuvattiin videoita. Niiden jakaja syyllistyy yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen.

Teosta epäillyt ovat kaikki alle 15-vuotiaita. Poliisi toivoo, että keskustelu asian tiimoilta pysyy kaikesta huolimatta asiallisena. Se lupaa tiedottaa asiasta myöhemmin. Raa´an videon faktoista kirjoittaa muun muassa rikoslehti Alibi, täällä.

Aiheet: