Itä-Suomen poliisi varoittaa: Ensin sinulle kerrotaan pankkiautomaatilla tai bensa-asemalla…

Uusi huijauskikka, josta poliisi varoittaa.

13.10.2023

Itä-Suomen poliisille on tullut useita rikosilmoituksia, joissa tekotapa on uudenlainen ja seuraava: Kansalaiselle tulee vaikkapa pankkiautomaatilla joku henkilö kertomaan, ettei hänellä ole pankkikorttia mukana ja hän tarvitsee rahaa.

Tämän jälkeen kansalaiselle kerrotaan, että tämän tilille siirretään rahaa vastapalvelukseksi, jos kansalainen nostaa käteistä rahaa automaatista ja antaa pyytäjälle.

Tilinumeroa pyydetään ja sitten näytetään rikoksentekijöiden puhelimesta että rahat on laitettu. Todellisuudessa kyse on huijaussivustosta ja tilisiirtoa ei ikinä tehdä. Näin ollen kansalainen nostaa omalta tililtään omia rahojaan ja antaa ne huijareille saamatta ikinä tekijöiltä rahaa tililleen.

Usein kansalainen on vakuuttunut tekijöiden hädästä ja sen vuoksi toimii edellä mainitulla tavalla. Tekijöille tulee usein kova kiire rahojen noston jälkeen eikä kansalainen siinä vaiheessa osaa ottaa tuntomerkkejä ylös tekijästä tai ajoneuvosta, jolla he liikkuvat.

Poliisi muistuttaa, että liikkeellä on useita huijauskeinoja ja rikolliset keksivät koko ajan uusia saadakseen huijattua rahaa itselleen. Yhtenä tekotapana on edellä mainittu variaatio bensa-asemilla tehtynä.

Poliisi kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä poliisiin välittömästi, kun kyseisiä tapahtumia ilmenee, jotta poliisi pääsisi heti tekijöiden jäljille ja saisi tekijät edesvastuuseen teoistaan.

Lisää luettavaa