Jakaa mielipiteitä: ”Ilmoitamme että kohta tarkastamme sinut”

Kuvan linja-auto ei liity tähän uutiseen, kuvituskuva Wikimedia Commons

Tässä hienossa yhteiskunnassamme matkalippujen tarkastajatkin ilmoittavat milloin he tulevat tarkastamaan.

Tällä viikolla pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen HSL:n tarkastajat ovat ilmoitelleet Facebookissa että pöö, mepäs tullaan kohta tarkastamaan teidän liput.

Kyseessä ei ole vitsi. Meillä Suomessa on siirrytty monen mielestä jo niin pullamössöiseen päänsilittelymentaliteettiin, että tarkastuksistakin ilmoitetaan etukäteen, että ihan varmasti kaikki pummit ostaisivat lipun eivätkä jäisi kiinni ja joutuisi maksamaan tarkastusmaksua. Eikä kenellekään tulisi paha mieli.

Näin HSL:n tarkastaja ilmoittaa Facessa:

Meillä on ohjelmassa tehostettua matkalippujen tarkastusta keskiviikkona 18.4. lähijunissa…(…) toivomme, että matkustajat voisivat ottaa lippunsa jo valmiiksi. Muistattehan, että mobiililippu pitää olla valmiina puhelimessa ennen liikennevälineeseen tai metron laiturille vieviin liukuportaisiin menoa. Ehkä nähdään keskiviikkona!

Asia toden totta jakaa mielipiteitä. Monen mielestä on väärin, että pitkiäkin aikoja pummilla matkustaville varoitetaan oikein kädestä pitäen että osta nyt lippu tällä viikolla, niin et jää kiinni, ja ensi viikolla taas voit jatkaa muiden piikkiin matkustamista.

Toisaalta myös vastakkainasetteua löytyy: Saadaanpa jotkut edes joskus ostamaan se lippu, kun joka tapauksessa näitä pummipettereitä aina liikkuu – ja jäähän niitä myös kiinni. Joku voi myös innostua ostamaan pelon ilmapiirissä kokonaisen kuukausilipun.

Aiheet: