Jania, 35, kiusattiin esikoulusta lukioon: Puukko kurkulla, potkuista tajuttomaksi

Jan Porema, 35, kertoi omista kiusaamiskokemuksistaan Hymy-lehdessä. Joulukuussa tapahtunut Koskelan teinisurma Helsingissä sai Janin heräämään.

Jan kertoo joutuneensa raa´an väkivallan ja kiusaamisen kohteeksi.

-Minut ryöstettiin ja minua kiristettiin. Lyötiin, kampitettiin, tönittiin ja tehtiin fyysistä muutakin väkivaltaa.

Nöyryyttämistä oli myös se, kun hänet pakottiin konttaamaan asvaltilla julkisella paikalla keskustassa, nuorten suosimalla paikalla.

Tekijöitä oli kymmenkunta nuorta, olutta siemailevaa yleisöä oli monta kymmentä, Jan kertoo Hymy-lehden painetussa lehdessä.

– Minun käskettiin nuolla yhden tekijän kenkiä. Olin tekevinäni niin, ja kauempaa se näytti juuri siltä mitä oli vaadittu. Maanantaiaamuna sen tiesi koko 500 oppilaan koulu, ja minulle naurettiin päin naamaa.

– Jälkeenpäin ajattelin, että olisi pitänyt mieluummin ottaa turpaan kuin nöyrtyä. Fyysinen väkivalta olisi ollut pienempi paha.

Janin päälle myös syljettiin ja virtsattiin. Sen jälkeen naurettiin. Pahimmat ikävyydet Jan päätti olla kotona kertomatta, yh-äitiään säästääkseen.

Äiti yritti puhua Janin kiusaamisesta jo ala-aste-aikana, mutta asiaan ei puututtu. Yläasteella peli oli jo niin kovaa, ettei sille voitu mitään. Pelko lamaannutti.

-Minua potkittiin päähän niin että menetin tajuntani. Joskus pidettiin puukkoa kurkullani, Jan kertoo Hymyssä.

Internetistä Jan sanoo löytäneensä lopulta pelastuksen. Sen kautta löytyi kavereita. Juttu on luettavissa kokonaan Hymyn painetusta lehdestä, osa siitä täältä.

Aiheet: