Jethro ja Tauski haluavat oikaista ”käpykaartilaisjuttuja”

Niin kutsutun reserviläiskirjeen saapuminen 900 000:lle suomalaismiehelle on aiheuttanut päivittäin eri uutisaiheita. Viimeisimpänä on kohuttu kahden eri julkisuudenhenkilön, kiinteistökeisari Jethro Rostedtin ja laulaja Tauski Peltosen esittämistä kommenteista.

Rostedt kertoi Ilta-Sanomissa olevansa rauhan mies, ja että sota ei kiinnosta. Tauski taas kertoi muuttavansa Turkkiin tai Gambiaan, jos sota syttyy.

Nyt miehet haluavat oikaista lausuntojaan.

-En yleensä korjaa lehtijutuissa olleita virheitä, mutta tämä Ilta-Sanomien maanpuolustusjuttu… Jethro aloittaa.

-Toimittaja soitti mulle perjantai iltana ja kyseli siitä reserviläiskirjeestä. Mulle ei ilmoitettu siinä mitään tehtävää ja toimittaja tiedusteli, miltä nyt tuntuu. Vastasin, että erinomaiselta, en just nyt lähtisikään sotimaan (satuin olemaan baarissa). Ja muutenkin, jos valita saa, olen mieluummin rauhan mies. Ei tässä siis miksikään käpykaartilaiseksi olla ryhtymässä. Ja jos nyt kuitenkin lähdetään siitä, ettei sotaa sentään tule. Sota on jo ajatuksenakin niin karmeaa, että tällaiset ”ajatusleikit” ovat aivan perseestä, mies tykittää.

Tauski luottaa puolustuspuheessaan huumorin voimaan:

-Kyllä musta jotenkin tuntuu siltä, että ei minusta muuta hyötyä olisi kuin sopan keittäjäksi. Olenhan tunnettu siitä että järjestän kyllä helvetinmoisen sopan asiasta riippumatta. Mulla ei oo muuta kuin sakset ja tv:n kaukkari, ja 10 kiloo ylipainoo, et noilla pitäs edetä suota pitkin…

Kuvassa on Jethro.

 

Aiheet: