Joel Harkimo sai kuulla hurjan urakkansa faktat: Neljä viidestä jää matkalle eikä tule koskaan perille!

Joel Harkimo hallitsi eilisen uutispäivää hurjalla ilmoituksellaan.

10.02.2024

Joel Harkimosta kerrottiin perjantaina kaksi uutista. Toinen oli se, että hän oli hankkinut ampuma-aseen eli kiväärin toukokuussa, mutta sanomansa mukaan unohtanut rekisteröidä sen 30 päivän sisällä. Rekisteröinti venyi joulukuulle – ja sakot tuli ampuma-aserikoksesta. Mies sai 700 euron sakot.

Toinen uutinen liittyy siihen, että Harkimo ilmoitti osallistuvansa yksinpurjehdukseen maailman ympäri. Hänen isänsä, Hjallis, teki sen vuosina 1986-87. Reissu kestää 9 kuukautta.

The Voyage -niminen purjehdustempaus käynnistyy kahden vuoden päästä vuonna 2026, kun Harkimo osallistuu Golden Globe Race -kilpailuun.

Lähipiiri on ollut hivenen kauhuissaan, eikä syyttä. Äiti-Leena on ollut hieman purjehdusta vastaan ja isä-Hjalliskin toppuutellut. Janni-vaimo on hyväksynyt ajatuksen pitkin hampain.

Isä-Hjallis tietää reissun vaarat. Iltalehdessä hän kertoo, että varsinkin Kap Horn on hurja paikka. Hjallis kertoo että 43 kilpailijasta vain 9 on päässyt maaliin. Se tarkoittaa, että yksi tulee perille ja neljä viidestä jää matkalle.

-Tämä on vaarallinen projekti. Totta kai minun on vaikea mennä sanomaan, että et voi lähteä, kun olen itsekin ollut siellä, Hjallis sanoo IL:ssä.

Lisää luettavaa