Jopolla karkuun poliisia – poliisi ei saanut kiinni, koska…

Liikkui pimeässä ja omasi polttomoottorin.

03.09.2023

Siilinjärvellä poliisipartiota lähti pakoon perjantaina puolilta öin Jopo-mallinen musta polkupyörä.

Pyörä ja kuljettaja jäivät kateisiin, joten poliisi pyytää asiasta vihjeitä.

Mutta miten ihmeessä Jopo-pyöräilijä pääsee karkuun poliisia? No siitä syystä, että pyörä oli varustettu polttomoottorilla!

Polttomoottorisarjoja voi netistä ostaa pyöriin alle 200 eurolla.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun poliisipartio teki havainnon Siilinjärven torin lähellä polttomoottorilla varustetusta polkupyörästä, joka ajeli rakennusten välissä kevyenliikenteen väylällä sekä ajoradalla. Välillä kuljettaja keuli pyörällä. Partio lähti seuraamaan pyörää, joka lähti pakenemaan poliisiautoa.

Pyörän kuljettaja ajoi 40-60 kilometrin tuntinopeutta. Pyörässä ei ollut valoja ja kuljettaja oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli vaaleat jalkineet ja hän oli nuori, noin 13-17 -vuotias. Kuljettaja ei käyttänyt kypärää. Pyörä hävisi torin ympäristöön ja kuljettajaa ei tavoitettu.

Poliisipartio kirjasi asiasta rikosilmoituksen aiheena törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Muuta liikennettä oli onneksi vähän ja onnettomuutta ei sattunut.

Poliisi pyytää havaintoja tekijästä ja pyytää myös kuljettajaa itseään ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi. Havainnot ja vihjeet voi lähettää sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Lisää luettavaa