Jos joudut putkaan Nurmeksessa, sinut kuljetetaan pahnoille 130 kilometrin päähän Joensuuhun

Palvelut keskittyvät myös poliisitoiminnassa.

Siinä missä aiemmin poliisilaitoksilla oli omia putkia, niin sanottuja poliisivankiloita, niissä on käynyt kova kato. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan alueella putkia on enää maakuntakeskuksessa Joensuussa.

Tämä tarkoittaa, että jos joku riehuu Nurmeksessa, hänet kuskataan puolentoista tunnin ja 130 kilometrin päähän putkaan. Aamulla hän saa matkalipun takaisin kotiin.

Joku voisi sanoa, että järjetöntä, mutta kaikki maksaa. Nurmeksesta suljetaan poliisivankila huhtikuun alusta kokonaan, sillä se on ollut pelistä pois käyttöongelmien vuoksi. Remontoiminen maksaisi miljoonan. Sillä rahalla kuljetetaan satunnaisia putkaveijareita monen monta kertaa.

Mutta kuka kuljettaa? Onko tämä kaikki ajelu poliisin työstä ja partioinnista pois?

Ei. Pohjois-Karjalassa oli meneillään niin kutsuttu kuljetuspartiointitoiminta. Se vakinaistetaan nyt käytäntöön. Tämä tarkoittaa, että poliisipartiot saavat tukea niin kutsutuilta kuljetuspartioilta. Nämä ovat käytännössä Joensuun poliisivankilan vartijoita, jotka käyvät hakemassa putkaan vietäviä ihmisiä vaikkapa ”puolimatkasta”. Näin poliisi saadaan sinne missä sitä enemmän tarvitaan.

Kuljetuspartiokokeilu on ollut käynnissä viime kesästä.

Poliisilaitos tulee myös jatkossa seuraamaan kuljetuspartiotoimintaa ja kehittämään sitä entistä paremmaksi.

Aiheet: